Storshopping

Har ju varit och handlat en massa hästsaker i Sverige. Är riktigt nöjd med det som kommit hem och hoppas att allt passar. Vill ni veta vad jag köpt så kommentera! :)
Kan säga att vi varit i dessa butiker i alla fall:

Knasdag

Måste också Gratta Emii till hästägarskapet! Skitkul att vi äntligen blir fyra i stallet igen! :D

Har hållit på och flyttat hela dagen så det är mycket tacksamt med en liten paus nu när allt börjar lugna sig. Var ut en sväng till Karrböle och fixade lite snabbt till Cheeky nu på kvällen också, till och med så snabbt att jag glömde mina vantar på Cheekys boxkant, så jag hoppas att hon inte äter upp dom nu under natten ;) Hade med 3 tjejer också som aldrig varit i karrbölestallet, tror dom tyckte det var mycket kul att se hur stallet såg ut innuti då de aldrig varit där!








Loke 31.1.2012

Blev lite ridning idag med, för Janina frågade om jag ville komma med till stallet :)
Vi testade gougen som hon hade lånat av en kompis, skulle se hur det funkade med den på Loke. Det funkade bra tyckte jag, men jag har aldrig ridit med en sådan tidigare så det var såklart lite ovant. Red bara en kort sväng, mest skritt o lite trav, o sen red Janina en sväng.
Janina har fottat!
Och om 5 minuter är det earth hour så se till att släcka då!



Svar på kommentar

Jorunn Lavonius om Hästägare:
Gud vad kul att du köpt Jim, han är så himla fin! Måste bara fråga vad ni använt för program till headern? :)

Emii tackar! Headern har jag gjort i Adobe Photoshop Elements 9 :)


För envis för sitt eget bästa

Började fundera på en sak idag, om man kan vara för envis för sitt eget bästa? Jag tror att vi måste sänka kraven på oss själva, i alla fall personer som jag, som har envishet så det räcker och blir över. Vi måste tillåta oss själva att vara nöjda med det vi gör och det som är bra. Jag är känd för att vara en skrattig, envis och glad person, och det var just det där envisa jag tänkte ta upp nu. Blir rätt långt, men lämna gärna en kommentar ifall ni läste och vad ni i så fall tyckete! :)

Idag for vi till ett gym, Avancia, och körde ett spinning pass på 30 minuter, och efter det lite styrkeövningar som man fick prova på. På spinning passet tvingade jag mig själv att cykla fortare, lägga på mer motstånd och inte bli trött. Inte ge upp. Jag märkte dock att det blev rätt jobbigt, och i perioder fick jag svårt att andas, som om luftrören svällde igen. Detta resulterade i att jag inte fick tillräckligt med syre och kände mig illamående och svimfärdig, men jag tvingade mig själv att fortsätta. Då vi sedan var klara och skulle stretcha så höll jag på att falla ihop så jag fick lägga mig ner och försöka ta det lugnt. Efter några minuter kände jag mig bättre, men var fortfarande riktigt skakig. Mina kompisar tvingade sedan mig att ta det lugnt, men jag testade några styrkeövningar i alla fall. Jag hade, ”tack vare” min envishet, tvingat mig att cykla fortare än jag egentligen orkade med. Lite samma sak hände på en basket träning för typ ett halvår sedan, jag sprang full fart hela tiden i matchen som vi hade den sista kvarten av träningen, för det var så kul. Men direkt efteråt, då jag började gå ut ur rummet så började allt snurra och jag fick ingen luft över huvudtaget. Paniken steg, men efter en liten stund gick det bättre igen. Men det var inte en särskilt trevlig upplevelse!

Jag tror också att med envishet så medför det också höga krav på sig själv, och höga krav hade jag då jag var yngre. Ett exempel är i lågstadiet då jag ville vara bäst på allt, och alla ämnen, men det är ju omöjligt. Jag skrev ett matteprov och fick ett starkt G (motsvarar starkt VG i Sverige), och började storlipa mitt i klassrumet. När jag nu tittar tillbaka på det så inser jag hur otroligt töntigt det var, haha! Men jag fortsatte att pusha mig själv i lågstadiet så jag gick ut från 6:an med högsta betyg i alla ämnen utom ett. Nu i högstadiet har jag i alla fall sänkt betyg kraven på mig själv, och numera är nöjd så länge jag har betyg som räcker till naturvetenskapen i lusse.

För att nu översätta envishet och höga krav till ridningen, så tror jag definitivt att det finns där med. I alla fall jag är nästan aldrig nöjd då jag rider. Även om allt ser riktigt bra ut och det är så gott som perfekt så finns det alltid de där små detaljer man kan förbättra, det blir aldrig perfekt. Och jag ser alltid de som jag kunde göra bättre, och tvingar mig att kämpa mera. Dock finns det de där härliga stunderna som man kollar tillbaka på, och har bilder från och är så otroligt stolt över sig själv, det här är ett av dem tillfällena.

Bilden är från då jag red Zack, som tidigare stod på en ridskola, men som Ida o Sanna nu äger :) Zack var väldigt länge min favorithäst och jag var skötare på honom i många år. När Ida o Sanna hade köpt honom och skulle resa bort, undrade de om jag ville rida honom i de åtta dagar de var borta. Jag var överlycklig såklart, och det här var nog det bästa passet jag någonsin ridit med honom.



Ridning hela veckan

Tjenare! :D
Måste bara börja med att säga GRATTIS till Emmi som numera är hästägare :D Man blir ju lite avundsjuk själv... ;)
Blev mycket ridning nu i veckan, red alla vardagar, haha! På måndagen och tisdagen for jag till Loke och skrittade ut med honom, på onsdagen red jag lektion på Sleipner med Indiana. Indiana är en tinker och har nog lite kroppen emot sig i vissa rörelser men vi gjorde många öppnor som blev riktigt bra! I torsdags var jag till Loke skrittade och travade lite och igår, fredags så var jag till Sleipner och red lektion.
Tänkte berätta lite om fredagens lektion på Sleipner med Pluto. Pluto är en ponny som jag var skötare på för läänge sedan, och har inte ridit honom på några år tror jag! Inte seriöst i varje fall. Vi hade öppnor och slutor och det gick riktigt bra, hittade en bra form, och Mia kommertareade att han såg fin ut och tuggade bra på bettet, fin ponny! Och fast han är så lat vanligtvis så gick han fram riktigt bra när jag bad om det! Jag dör lite så söt han är, haha! :D
Här är en bild på ponnyn också :)
Måste också säga att jag kommer resa till Turkiet imorgon, och är där borta i en vecka, så ni lär inte få så jättebra uppdatering av mig. Men har några utkast som kanske någon annan orkar publicera? :)


Måste-absolut-ha-outfit!



Spännande!

Jättekul att Emii äntligen blivit hästägare! :D Ska bli kul med ännu en häst i stallet!
Zack blev skodd igår och vi tog av bakskorna nu när vi ska släppa ihop hästarna och Zack är ju lite bossig så för säkerthets skull. Han ömmar dock lite just nu så vi får se om det går över, annars slår vi på skorna igen ;) 

Idag så tog vi in honom på ridbanan och gick runt lite med han. Idag hade han en av sina surdagar, det har nog med att han tappar päls och ömmar! Det syntes speciellt i traven att han ömmade. Hoppade också upp och skrittade bara några meter. Kändes tydligt att han måste gå lite lugnare nu några dagar så det blir nog lite vilovecka för Zack nu! 

Här är en bild från när Zack först kom till Karrböle, hoppas Emii och Jim får ett lika bra år som Zack och jag har haft det :D


Hästägare

Ni läste rätt, nu är Emila, jag! Hästägare, min första egna ponny. Ni kan alla gissa hur glad jag är. Nu är minuterna räknade till hemkomsten. Imorgon åker jag till Sverige för att shoppa, så räkna med bilder sen! Har något tidsinställt förberett. Är så glad, skulle kunna skriva det hur mycket som helst. Men håller det såhär kort! :D :D

Välkommen!

Vi fyra har nu valt att starta en blogg tillsammans, efter en massa diskuterande, planerade så är vi här. Vill ni läsa mera om oss så kolla under rubriken Om oss.

Vi hoppas ni ska tycka om att läsa om oss och vad vi gör. Vi tänker ta vara på den här upplevelsen och ha så kul vi bara kan! Så får vi se vart det bär.  Så förbered er, nu är vi här!

Hästar jag provridit del 2

Här kommer igen om en av hästarna jag provred förrän jag valde, mysiga pojken Jim. Hoppas ni tycker det är kul att läsa om detta.

Bagheera III

Baggis som han kallades är en Welsh Part Bred valack. Han var dock bara fyra år. Men han var riktigt snäll och duktig i all hantering. Jag var och provred honom två gånger. Tyvärr hade vi aldrig riktigt vädret och marken på vår sida. Första gången var det mycket snö, har inga bilder därifrån. Så red jag honom där, även på vallen sen som ni ser på de här bilderna. Han skötte sig riktigt bra och  jag provade alla gångarter. Andra gången så red jag också lite på vallen, men då var underlaget inte heller då bra, så red lite på vägen då också. Jag tyckte om honom och han var en hel fin häst men av vissa skäl blev det inte honom. När hans ägare red honom såg det jätte fint ut och han har stor potencial att komma riktigt långt så jag håller tummarna för honom.




RSS 2.0