Dubbelridning

Idag har jag ridit två hästar, först Jim och sen Zack :)
Jim så red jag en stund på stora banan. Han var pigg och lyssnade bra men var lite okoncentrerad, han ville hellre titta på andra saker än jobba men det var bara att ställa honom åt andra hållet så lyssnade han bra igen! Sen så skrittade jag av honom en bit i skogen.

Zack så tog jag ut på en tur i skogen, först runt 'mysrundan' där vi gjorde en massa övergångar och red igenom alla gångarter. Sen red jag på en väg som går mellan åkrarna och där galopperade jag, dock så blåste det ganska mycket där så höll typ på att blåsa iväg eller nått, haha ;) Zack var töntig och tyckte det fanns en maaaaaassa läskiga saker i gräset när vi galopperade, tööönt :D


Färgglada ridbyxor!

Sugen på färgglada ridbyxor? Här finns Hööks ridbyxa i grönt och rosa!


Saknar

Saknar gamla fina gubben Köhls Souvenir, idag är det hela jävla 7 månader sen han fick somna in och galoppera på de gröna ängarna. Saknar dig gubben!<3
Här kommer en film som Anna gjorde, fina killen.


Förra Året - Maj

Här kommer ett inlägg till om vad jag gjorde förra året. Ida hade ju fått Zack, så jag hade Sovve 6 dagar i veckan. Det var omtyckt av mig, var alltid kul att få vara med sin älskling. I maj red Ida och jag första gången för Sussi.

Det var även efter det jag någon vecka senare, slutade rida på Sleipner tror jag? Det bästa med ridskola såhär i efterhand är väl gemenskapen man kan få, men även erfarenheten att rida olika sorters hästar. Man glider lätt in på sin egna häst, vilket jag fick uppleva när jag provred andra hästar.

Men här kommer lite bilder från första träningen, inte vackert men ger er bilder ändå.


Hiss eller diss?

Åh hittade det här lilla schabraket på Hööks nyheter. Det är ett ponnyschabrak. Skulle själv inte ha det på Jim, men tänkt vad sött på lite mindre ponnyer med yngre ryttare. Även härligt att Hööks börjat mer och mer med pastellfärger som är riktigt inne i år. Så det blir en Hiss från min sida, för jag är säker på att det här kommer falla någon yngre i smaken. Finns just nu i allround och dressyr modell.
Vad tycker ni, Hiss eller diss?



Dagens dressyrpass

Idag var det ridning på Sleipner, och jag red Ramia igen! Vi red självständigt, vilket jag annars är urusel på. Jag är verkligen sämst på att planera min ridning och så, men idag gick der riktigt bra! Jag valde att öva på mycket öppnor och slutor, mest öppnor ur vilka jag fattade galopp. Allt för att Mia skulle få en rund och bärig galopp. Det funkade riktigt bra tycker jag, öppnorna och slutorna flöt på väldigt bra, så länge jag bara red med sätet och hade väldigt mjuk hand. Var sjukt nöjd med galoppen också, i framridningen och vid tidigare lektioner så har hon bara rejsat på som hon ville typ, haha! Därför valde jag just att jobba extra med galoppen, för hon gick riktigt fint i både skritten och traven och jag kände riktigt hur hon höjde ryggen, hihi! Lycklig chey! Men i alla fall så jobbade jag mycket med galoppfattningar och i slutet av lektionen kollade jag hur hon var i galoppen och red några valv på volten, och shit vad fin hon vart! :D Sökte sig neråt i fin form med rund och bärig galopp. Är så jäkla nöjd med lektionen! Jag kan minsann rida om jag vill ;)
Så har nu bestämt mig för att vara med i dressyr-weekend den 9-10 juni, och rida båda LB-programmen. Jag vet ju med mig att hon kommer bli lite spänd och tittig och så när det är tävling, för sådan är hon, men är ju bara med för skojs skull ändå :)

Failbilder

Här kommer lite trevliga och mindre trevliga bilder. Bjuder haha, vissa saker önskar man att gjort si och så, men här kommer de! Den första uscha så går det när man inte tänker hoppa, men gör det i allafall. Var den dagen jag föll av haha. Lilla ponnymunnen :c


Sprid vidare!


Film från hopptävlingen


Här har ni filmen från i Söndags, ganska mycket missar från min sida menmen ;)
Omhoppningen är direkt efter grundomgången och det är då 75 cm!


Dagens ridning

Blev så att jag först skrittade ut med Amanda och Ida, i ca 35 minuter. Jim vart en riktig piggelin kille haha. Red idag även på det raka aplplemouth bettet. Tycker han funkar helt okej på det.

Sen gick ponnyerna o vi till stora banan. Red lite dressyr på jim, försökte först jogga han lite i traven och tänka på var Riikka sagt. Så red lite volter o. sånt med bara sitsen, oftast haha. Sen värmde jag upp i galopp, fick till en galoppfattning precis där jag tänkt, men i allmänhet är det något som måste tränas på.
Försökte på lite öppnor i skritten och lite övergångar o annat smått o gott. Kändes inte som han släppte helt i båda sidor, svårt att förklara. Men hoppas att jag får hoppa upp på typ Zack eller ngn  en dag så jag kan känna om jag bara blivit "döv" eller om han inte släpper.

Men han skötte sig nog, förutom att det blååste lääskigt i buskarna haha. Försöker även vara noggrann och stretcha honom nu. Red sammanlagt ca 1 h 30 min. Så ponnyn fick jobba idag, men  självklart en massa energi kvar. Skall bli skönt när vi går mer och mer arbete mot Jimmen, då vi mest är fokuserade på mig just nu. Men samtidigt märker jag en massa förbättringar, så är riktigt najs!

Här kommer en bild från när jag skulle skutta Jim för länge sen hehe, borde ta tag och skutta lite. Utmana mig själv!


Bloggtorka

Nu är det mycket lugnare i skolan, så nu måste jag skärpa mig. Sitter här och funderar på vad jag skall berätta om, men hittar ingen inspiration. Så har ni några frågor, idéer på vad ni vill läsa eller några speciella bilder?


Färgglada ryktsaker

MAN & SVANS BORSTE GLOBALGUMMISKRAPA GLOBAL
HOVKRATS VINYL THREE HORSESMAGIC BRUSH 3-PACK
Vill du pimpa upp ryktlådan med lite färg så finns de här sakerna att köpa på Charlies.


Skulle inte sitta helt fel...

Åh, skulle inte sitta helt fel med den här outfiten i garderoben ;) Schabraket och linorna är av märket Schokemöhle medans ridbyxorna och t-shirten är HV-polo. Allt finns att köpa hos http://www.chevalridsport.se


Mysiga uteritter

Blev en barbacka-tur idag, trodde Lokisen skulle vara tröttis men icke, haha! Var piggelin, så blev lite lösgörande arbete lite här och var på vägarna :)
Red förresten ut igår med. Tänkte ta en tur som gick lite igenom skogen, men som jag alltid har hittat tidigare, det var inte en bra idé... Det slutade med att jag var totalt lost i skogen, det var skog åt alla håll ingenaning om vart jag skulle och dessutom ingen mobil med. Smaaart där Jossan ;) Men det löste sig tillslut, men var nästan lite orolig ett tag där... Då vi väl kom till en väg så trodde jag att Loke skulle vara lite trött och så pga värmen tillexempel men tydligen inte, haha! Pigg som bara den, men det är ju såklart bara kul! Gårdagens lärdom: Tar du inte med dig en kompis då du rider ut, så ta i alla fall med en mobil!

Mysig promenad!

Var på en promenad idag med ponnyn. Emii och Jim var med som sällskap, vi gick kanske i 30 minuter, lite i skogen också och sånt :) Zack var pigg och glad :D


Jossans bilder





Alltså hoppena på det oranga hindret ↑ Höll på att falla av alla tre gånger.. haha!


Hopptävling - 27.5.2012

For ju som sagt till Sleipner idag och hoppade 75 cm :)

När vi skulle fara verkade det som om allting ville gå sönder, lädergrimman, 2 linor ja typ allt... Men vi fick in honom till slut, lite sena dock så sen fick jag lite stressigt och sprang snabbt och kollade banan och sen red jag fram. Han kändes bra på framridningen och sen hade jag typ 10 minuter på mig att lära mig själva banan haha, men det gick!

Vi tog oss igenom banan felfritt men en del 110 hopp ;) Haha han hoppar så sjukt annorlunda på tävling än hemma! Men vi slutade på en 3:e plats :) Dock började han nojsa på ärevarvet så blev bara en långsida galopp haha x] Lastningen hem gick också jättebra! :D

Imorgon ska han få gå på promenix :)

(Jossans bild, lägger in flera i ett annat inlägg)

Träning



Här kommer några bilder från Riikka träningen. Vi kör fortfarande fokus på mig och min sits så, Jim jobbar på lite som han vill haha. Men det rör sig iallfall framåt! Vi jobbade lite på övergångar trav -> tilll skritt och att vända med hjälp av sitsen. Bortsett från lite seghet av Jim, så skötta han sig fint. Jossan han ta några bilder, så här kommer det.

Zacken idag

Fotade Ida då hon tävlade idag och Zack hoppade några megaskutt, så på skoj kollade jag upp vad höjden på det var. Så redigerade dit två bommar till, och översta ligger på 1.10m, och då ligger han ändå över!
orginalbilden:

3:a!

Min supermegaduktiga ponny fixade en 3:e placering åt oss! Skriver mer uppdatering senare för nu ska jag ut och steka i det härliga vädret! :D


Dressyr - 26.5.2012


Idag blev det ett dressyrpass på banan, gick väl inte sådär superbra men Zack försökte och det är väl det som räknas! Först så pinade vi oss igenom lite uppvärmning och så red jag en massa lösgörande... Öppnor, skänkelvikningar, framdelsvändningar osv. Han släppte i alla fall lite i munnen och nacken så jag fick ut nånting av passet i alla fall! 

Helgens planer

Planerna för helgen:

Lördag
  • Ridning på Sleipner
Söndag
  • Far till Lokisen och rider antagligen ut
  • Hopptävling på Sleipner kl 14.00, är där och fotar! :)
Ja, det är väl typ det.. ;)
En bild på sötisarna Ida och Zack, från tävlingen vid travbanan :)

Startlista!

Nu har startlistan kommit upp, jag startar som 6:e! Alltså ungefär mitten av klassen :) Är nervösare den här gången eftersom det är omhoppning direkt efter så jag kan inte riktigt förbereda mig på den... Får väl se till att riva ;) ;) Nä men ska nog klara mig! :D


75 cm
-1 Viola Fyrvall Zetas II
1 Jenna Lundell Lindens Liam
2 Lovisa Sundlöf Mos Eisley
3 Mia Andersson Elon Mahti
4 Elise Åkerblom Belle Marie
5 Rebecca Shafranov Ollies Sentinel
6 Ida Roos Zack
7 Lydia Sundlöf Freddie
8 Patricia Linden Antiloopia
9 Sara Johansson Chenelle
10 Erica carlsson Fredriksbergs Tilda
11 Ida Rosenberg Konic de Listel

Klada hästar!

Idag fick hästarna komma in på sommarbetet ungefär 10 minuter så att de blir vana med gräset. Haha Zack åt som en tok (suprisesuprise) ;) Sen mockade jag vilket gick ovanligt snabbt för Zack hade riktigt redigt i boxen :D

Och så tog jag in Zack på banan och borstade av honom samt lallade runt lite barbacka i grimma ;) Kom på världens bästa teknik, borstade honom medans jag satt på honom barbacka! Hehe kul att ha snäll ponny som man kan trolla runt på :)

Söt häst på väg in i sommarhagen ↓
Och söt häst på väg in i stallet för natten ↓


Hiss eller Diss?

Hittade den här blommiga ryktväskan på Charlies, vad tycker ni? Blir det en hiss eller diss?
Lite söt är den men njaa... Blir nog en diss från min sida!


Dagens fråga

Har ni börjat använda flugskydd till era hästar? (t.ex. flugmedel, flugpannband osv.)



Uteritt & anmäld!

Today blev det en uteritt forever alone i karrböleskogarna! Först såg jag en död snok (fyfan...) men sen blev det mysigt i skogen ;) Zack var något pigg och har en massa energi just nu xD Galopperade i alla fall en massa (tyckte jag) men Zack ville bara galoppera mera (suck) men hemåt gjorde jag travövergångar och lite öka/minska.
När jag kom till stallet så tvättade jag hans svans och svampade av honom :)

Har en känsla av att jag måste låta honom galoppera av sig lite innan söndag för nu är jag faktiskt anmäld till 75 cm! Är lika nervös som förra gången haha... :(


Idag

Det där med att bli frisk och fara till skolan funkar ju bra... not. Var hemma idag också alltså, kul att man läser överallt på facebook hur härligt väder det var ute, och att alla var ute och solade, själv låg jag i min säng hela dan! Kuuul, eller nä.. Men imorgon blir det o fara till Karrböle, ska försöka fota lite också!
Bjuder på en bild på sådär lagom risig chey, bara för att jag inte har några nya hästbilder, haha!


Gamla tävlingsbilder

Hittar lite gamla tävlingsbilder, haha! Dessa två har Lasse Karlsson fotat! Första bilden är på mig och Zack, och andra på mig och Indianen.

Sött

Var och kollade på Hööks hemsida på produktnyheter. Såg då denna söta saken. Tycker det är kul att Hööks gör mer vardagliga prylar också, med hästmotiv. Så ni som vill ha ett hästigt paraply, kolla in Hööks! Praktiskt i sommar om det blir mycket regn, även bra att miljöträna med. Har inte tidigare sett något paraply med liknande motiv. Hiss från min sida!
Vad tycker ni?



Utvärdering

Provade nämligen ett nytt bett på Jim igår. Det var ett rakt apple mouth, som Ida provat på Zack och jag tidigare på Jim. Ingen av dem har varit helförtjusta i det. Men det verkar som Jim trivs helt okej på det. Han var mjuk i munnen och lyssnade bra. Sökte sig även ner fint när jag red på banan, men kan bero på att han även börjar bli mjukare i kroppen.

Men är nöjd med bettet och kommer använda det för att variera med det tredelade bettet. Har även testat Idas ponnyhack en gång, även det lyssnade han bra på. Så börjar hitta lite olika bett, bettlösa att välja och variera mellan.

Slö dag..

Var sjuk idag med... Så har bara lata mig och sett på tv ;) Men imorgon ska jag minsan dra mig till skolan, hehe.. Janina var snäll och hade Loke idag i alla fall!
Ni får en bild som Ida fottat, och kolla bara på den söta hästen ;)

Dagens påhitt

Idag så har jag först fotat Ida o Zack lite, fast bilderna vart inte så bra som jag tog.  Tog senare in Jim och gjorde i ordning honom, upptäckte att en söm vart lös, så var att knipsa av den och dra ut den. Nya färdigheter? Njaa, hoppas bara jag får tag på hovis, som kan komma snart.  Skorna sitter, men vill få de trimmade.

Skrittade först ut på nya vägar med Jim som inte gått tidigare. Ida gick som sällskap och fick agera lite ledare ibland haha. Han skötte sig riktigt bra, tänkte mycket på att bara andras rätt med magen och ha mjuka ögon. Men även att sitta ordentligt. Med Ida som sällskap gick det riktigt bra.

Gick sedan till stora banan för att kolla lite hur han var. Han var fin, sökte sig fint neråt idag. Nu skall man bara lära sig att rida och hitta ett bra tempo. -> Jag lär mig rida och sitta ner i vilket tempo som helst och det blir gr8t. Men jobbade mest på att lösgöra honom, lite volter och sådant. Sen skrittade vi en kort bit, vände och skrittade hem.

Är riktigt nöjd med honom, funderar på att vara vild och vågad hehe. Men tiden är så kort... :D
Satte förresten på flughuva första gången för iår, han har Sovves gamla. Såklart känns det ibland jobbigt med alla minnen. Men funktionellt är den riktigt bra, så han fick ha den.


Hoppning - 22.5.2012

'Idag hoppade jag min prins, var typ stekhett! Både han och jag höll på och dog (okej mest jag...) men han var superduktig ändå! Vanligtvis brukar han bli ganska seg när det är varmt, vilket han var idag också men han bjöd jättebra mot hindrena och försökte verkligen :D Så det var nice ;) Hoppade kanske runt 70-75 cm :) (fast hindret på bilden är lägre haha)

Men nu har jag samma problem som förra gången, vet inte om jag ska tävla på söndag eller inte hahah... Det är läskigt :o Skulle vilja ha startat ÅM för ponny men finalen gick på 95 och det känns lite väl högt så isf satsar jag på 75 nu på Söndag och sen LC om två veckor :D 


För vi har ju så bra uppdatering...

Haha, vi har alla lite fullt upp just nu. Jag startade inte ens datorn igår, såå skönt! :D Och på torsdag så drar jag iväg till "Hufvudstaden" och springer stafett, awesome!

Hade Cheeky idag (som varje tisdag!), så gick en liten prommis med henne. Gick mycket ojämnt och i backar så hon fick jobba fastän hon bara gick. Hon såg ganska nöjd ut iallafall ;) Dock så har hon tappsko, så hoppas hovis kan komma ut så fort som möjligt.

"Wtf" bild, Cheeky kliade sig ;)

 


Dagens fråga

Hur ofta rids era hästar, och varför? :)

21 maj, 2012

Sitter hemma och är sjuk, inter kul.. :( Men har en snäll pappa som har gjort pannkakor och köpt hem fanta och B&J glass till mig, något bra med det hela iaf ;) Men ska försöka bli frisk till imorgon, då jag har Lokisen!
Ni får två bilder som Amanda har fottat på mig och Loke :)

Gårdagens ridning

Red igår först på banan och försökte mjuka upp Jim lite. Men även tänka på de saker Riikka pratat om hur man skall sitta och andas. Var inte det bästa passet, men lär mig mer och mer att sitta ner bättre. Tror även jag har hittat lite mera hur jag skall lirka osv men vi tränar i alla fall på det. När man väl får allt att klaffa så jobbar han på.

Skrittade sedan ut med Amanda som promenerade med Cheeky. Jim skötte sig riktigt bra och kände att jag satt bättre och lite stadigare nu. Är även skönt att se när han slappnar av fast man rider ut.
Bilden är från CR-lektionen. Måste dra upp byxorna när man har lite mage haha. Träna, träna. Är inte säker men mina ben ser ut att vara lite olika placerade, vi tränar på det! ;)



Dagens fråga


Borstar/kammar ni era hästars man och svans varje dag? Varför/varför inte? :)


CR träning

Dagens ridpass då, eller blir ju egentligen gårdagens eftersom klockan är över 12, men i alla fall. Blev en lektion i Centrerad Ridning, CR, dvs mycket tänkt på ens egen sits, andning, syn och sånt som påverkar hästen mer än man tror! Riikka gick igenom grunderna inom CR ordentligt, vilket var riktigt bra! Amanda var med och fotade, men blev inte sådär jätteroliga bilder med tanke på att vi bara skrittade på lång tygel, och försökte få sitsen på grej ;)

Dagens outfit

Lindor - Showmaster
Schabrak - Protrector
Sadel - Passier
Träns - Capriole

Hjälm - En döende sak
Tröja - CRW
Ridbyxor - Aequus
Ridhandskar - Roeckl
Ridstövlar - Victoria High Rider



HITCH sadelskydd

Gillar att glo runt på Smarta saker, och (tro det eller ej!) så har de faktiskt lite hästsaker också! T.ex. denna sadelupphängare som verkar superpraktisk! Det står att man skall kunna hänga upp den precis var man vill. Den verkar dessutom stabil - och snygg! Hiss till den :D

Ni hittar den HÄR


Svar på frågor!

Tänkte ta två frågor i ett inlägg ;) 
Eva om Träning för Linda:
tränade du för travis linda? :)
Ida: Nej utan det är en annan Linda som kommer från Sverige en helg i månaden!

Och sen fick vi en fråga på bloggextra:

Skulle ni rida era hästar två gånger om dan? Hur skulle ni göra isf?

Frågat av Nicke Nyfiken 2012-05-19 08:52

Ida: Jodå, i somras red jag två gånger om dagen några dagar fast sen orkade jag inte, haha! Men nu i sommar ska Zack inte bli lika fet så då har jag planerat att rida ett pass på banan på morgonen (ca 1-1½ h) och sen ett pass i skogen på kvällen (ca 1 h)! Och förhoppningsvis ska jag ta och börja cykla lite mera så att mina stackars päron inte behöver köra mig hela tiden!
Emilia: Jag kommer nog pröva rida Jim två gånger om dagen och beroende på om han orkar så anpassar jag mig efter det men variationen blir mycket viktigare. Som t.ex. en dag kan man skritta ut på morgonen och ett dressyrpass på kvällen.
Amanda: En frisk häst i normal kondition skulle jag utan problem åtminstone kunna träna två gånger om dagen men då variera mellan ridning, markträning, tömkörning m.m.
Josephine: Om jag hade en yngre häst i bra kondition så skulle jag nog kunna göra det men då variera träningen.

En helt normal lektion...

Emmi och jag körde sitsträning idag... ;)

Träning för Linda

Kom just hem från stallet, blev tvungen att stiga upp klockan 8 för att träningen blev kl 10 istället. Fixade ponnyn och värmde upp lite smått på banan sen kom Linda.
Vi tränade på en massa olika saker. Utåt/inåtställd på volt, öppnor/slutor och fokus på att han skulle jobba med ryggen. Jättebra övningar och nu har vi en massa nytt att jobba på! Ett bra pass helt enkelt :)
Sen fick han äta lite hö efteråt och så släppte jag ut honom!


19 maj

Sitter och äter B&J glass, om en stund far jag till stallet och ikväll blir det blogglan hos Amanda! Känns som om det här blir en bra dag! :D
En bild på Amanda och Cheeky, från igår :)

7games


Tränade lite 7-games inspirerat i tisdags. Jossan fotade - so here u are! :)

Dagens ridpass

Red ut med ponnyn idag, valde att rida på en ganska kort väg som går mellan åkrarna. Först red jag den fram och tillbaka i trav. Sen en gång i galopp + lite skritt och sen ännu en gång i ökad galopp... Zack tyckte det var kul att få gasa på lite :D Bra sätt för att få igång honom också! Sen skrittade jag hem och tvättade hans svans och ryckte manen lite till. Vilket jag inte borde ha gjort för den blev jätteful så nu kan jag inte ta bilder på Zack på några veckor xD
image description
image description

Stalldagen

Idag följde jag med till stallet även om jag inte hade Loke. Jag fotade Amanda o Cheeky och så följde jag med på en promenad med Amanda o Jim! :) Ni lär få fler bilder senare, men tillsvidare får ni denna vackra mobilbild alla fall :)

Imorgon...

Imorgon är det dags för blogglan igen! Den här gången hos Amanda :D Förhoppningsvis ska vi försöka vara lite nyttigare än förra gången ;)
Om ni vill får ni gärna ställa några frågor!


Diss!

Diss till de här schabraken från Glen Gordon, själva schabraken är inte alls fula men är faktiskt lite besviken på att alla andra GG-schabrak är sååå mycket snyggare än de här från nya kollektionen :(
Schabrak - Allround - Schabrak Zagal Lyx röd från GlengordonSchabrak - Dressyr - Schabrak Zagal Lyx marin från Glengordon

Vårfesten

Igår var det ju vårfest och nu är ni som inte var där, säkert nyfikna på hur det gick :) Och måste bara säga att vi lyckades riktigt bra den här gången, allt flöt på bra, vårt tema var awsome och alla program var, utan att skryta, bra! Dessutom kom massor av folk fram till en och sa hur bra vårfesten var, så det var roligt! Själv var jag faktiskt inte alls med och red eller så, utan var bara speaker till ett program, hinderbyggare  och så dansade jag till Sean Banan's dans... ;)
Förövrigt så far jag antagligen till stallet imorrn och fotar Amanda och Cheeky, och dessutom har vi lite najsiga planer för helgen! Och så har jag ju somsagt träning för Riikka på lördag, hihi, är taggad! Blir två bilder på sötisen Loke!

Anna och Pärla

Var ju på US vårtfest igår med Ida och kollade. Här kommer några bilder på Anna och Pärla därifrån. Kommer väl fler från vårfesten när jag redigerat. Pärla och Anna är jätte fina! :)


Hästdag!

Idag så red jag ut med Emii som hon redan bloggat om ;) Zack var pigg och gick bra så det var kul :D Hade dock inte tid att fixa klart hans man eller att tvätta hans svans för vi skulle till Sleipner och se på vårfesten! Alla var riktigt duktiga måste jag säga, och roligt program! Fick en del bra bilder också :)

Förresten, på tal om svans.. Zack håller på att klia bort sin svans och jag vet inte vad jag ska göra... Vi har avmaskat honom, och just nu tvättar vi den ungefär var 3:e dag och smörjer med AVS 14 varje dag så just nu håller den sig ganska bra. Men är lite rädd för hur det ska bli sen i sommar när det kommer en massa insekter. Förra sommaren så kliade han också sin svans ganska mycket så har ni några bra tips? :(


Gårdagens dressyrpass

Red lektion med Ramia igår, innan vi började fixa allt till vårfesten. Så sjukt härlig lektion, man lär sig så mycket av Mius! Vi hade en "rulla på-övning" som innehöll öppnor, slutor, skänkelvikningar och bakdelsvändningar. Visar med mina paint-skills, är väl alltid kul med inspiration till nya övningar :) Ni får ursäkta att den inte är särskilt vacker, ehehe... Men blir så svårt att förklara annars ;)
Okej, om vi börjar högst upp till höger, man rider alltså i vänster varv, och de orangea strecken ska förställa öppna, ända tills mitten av långsidan. Där rakriktar man, och fortsätter med en skänkelvikning till medellinjen. Man rider sedan rakt till kortsidan, där man svänger vänster. Vid den rosa cirkeln gör man en bakdelsvändning
och vid näste rosa cirkel gör man en bakdelsvändning åt andra hållet. Man gör sedan en sluta ut mot spåret. Då man kommit ut på spåret fortsätter man i en skänkelvikning med framdelen innanför spåret, och slutar skänkelvikningen där långsidan slutar. Sen är det bara att rulla på så många varv man tycker, och så gör man självklart samma sak i andra varvet!
Mitt problem, var att jag ganska lätt "överrider" och gör för mycket grejer, övertydligt, och det slutar med att hon bara trippar på stället. Ett exmpel var i öppnorna, där behövde jag bara försiktigt flytta handen mjukt följa upp med innerskänkeln, så gick hon i en perfekt öppna. Hon var inte heller så jätte peppad på att ställa och böja, så i framridningen red jag mycket öppnor, slutor och volter, och man märkte skillnad på henne direkt!
Jag var väldigt nöjd med ridpasset och kände att det är precis såna här ordentliga dressyrpass, som jag vill rida oftare! Mius var väldigt mjuk, följsam och gick riktigt fint en bit in på passet och till slutet! Det märkte jag även då jag travade av, hur sjukt stor skillnad det var från i början på ridpasset! Är nästan så att jag skulle bli taggad på att dressyrtävla henne, men ja.. ;)
Två bilder på Julia och Mius, ett år sedan!

Dagens ridning

Idag red jag ut med Ida och Zack. Gick fin, fint och ponnyn skötte sig. Blev mest skritt och trav, men även någon galopp. Försökte arbeta honom lite i skogen, gick väl sådär men han blev mer avslappnad i slutet. Han fick sen komma ut och beta en kort stund i grimma, mums!

Imorgon far jag till Sverige, så Amanda mockar och tar hand om Jimmen. Har jag tur, så kanske vi hinner svänga in i en hästbutik. Men resan går främst till avslutnings och konfirmationsklänning. Tagga träning på lördag sen! Nu skall vi köra på och träna! :D


Nyheter

Roliga nyheter för oss! Fick för en liten stund ett sms. Där jag fick veta att vår ridbana blir uppsladdad till Lördagen, då det är dags för träning. Det är jag jätte glad över, tackar och bockar till stallägarens son. Här kommer en bild på Molly, stallägarens hund. Bilden är tagen av Amanda, hon har förövrigt tagit de andra bilderna från senaste ridpasset också.


Hände någonting ;)

Snart har min ponny kort man! ↓ Ska fixa lite till imorgon, den ska bli en aning kortare och lite jämnare ;) Han är sjukt söt i alla fall! Ni ska förresten också få skillnadsbild här någon dag!
image description
Tog mig förövrigt upp till stora banan och lallade runt lite, testade galoppera honom och han gick hyfsat bra i alla fall så nu ska vi sätta igång honom lite igen :) Han var inte alltför pigg, haha! Hyfsat mjuk i sidorna men stel i bakdelen :( Men bara han får komma igång så blir det bra!


Nu --> Sleipner!

Nu drar jag till Sleipner! Har endel att fixa inför vårfesten som är imorgon, så hela US sover där, som alltid! Så nu ska jag försöka packa på typ fem minuter... Och så ska jag ju hinna rida lektion också, hahah! Känner i varje fall att jag typ borde stänga av datorn och sticka ;)
Bjuder på en bild som Amanda har fottat för typ.. ett år sedan x)

Att passa in



Råkade snubbla över denna video idag - visst är den söt? Smälter riktigt :'D


Happy!

Uteritt med Lokisen idag med, hihi :) Blev en tur över ingby bergen, det var riktigt bergigt och jag själv var osäker om vi skulle våga rida där, men Loke gick med snabba steg och tyckte inte alls att det var några problem!
Och nu ska ni få höra något kul! Jag har fått klartecken för att vara med på träning för Riikka nu på lördag, samtidigt som Emmi och Jim rider! Är barnsligt glad över det, men det är ju trots allt min första träning med privathäst :) Ska bli sjukt kul och då måste minsann någon (=Ida eller Amanda) fota, annars... ;)
En bild som Janina har fottat från då jag red för henne!

Dagens träning

Red ju som sagt för Ninni idag, hehhe.  I början kändes det väl mest som inget hände, men lättade lite i taget. Så har lite att arbeta, för att få han att gå bättre osv. Men känns bra att ha kommit lite framåt i alla fall.  Red en hel del på volten för att lösgöra honom. I slutet kändes han mycket mjukare och finare i formen.

Men självklart finns det mycket kvar att fila på! Dels farten kan vi öka haha, vart mommotrav idag som Amanda sa. Men sen mina händer skall arbetas på och sen att arbeta för att Jim skall arbeta mer och bättre i form och välva hals och rygg. Självklart även att få mer och mer vikt på baken, så att vi inte blir framtunga!

Om jag vågar, kanske ni kan få se någon filmsnutt!
Btw så ser halvt gravid ut på bilderna, haha. Man borde ha dragit upp byxorna. ;)
Amanda har fotat, är tyvärr lat och har inte redigerat bilderna. Men någon ny bild iaf får ni.


Svar på kommentar

jenny om Zack i närbild:
vad har du för kaamera?:)
Har en Nikon D90 och till de här bilderna har jag objektivet Tamron 90 mm MACRO :)


De sju lekarna

Alltså... blir matt av den här hästen... Ibland är hon bara så sjukt duktig!

Påbörjade "De sju lekarna" idag med Cheeky, tog 1:an och 2:an (vänskapsleken och piggsvinsleken). Har inte tränat så mycket på detta förut så har inte haft någon aning om vad hon kan och inte kan. Men idag, seriöst, den här hästen! Hon flyttade bakdelen bara av att jag riktade min energi och fokus mot den, och så backade hon av att jag vickade på mitt finger (!!). Helt sinnessjukt! (Låter som ett överspeedat barn nu, men är så stolt över CheekyPeeky!) Jossan tog bilder så såfort hon skickat dom ska ni få se, hon tog skitfina bilder!


Zack i närbild


Promenad/Barbackritt - 15.5.2012

Tog ut ponnyn en runda idag, först red jag barbacka och sen hoppade jag av och så gick vi i en massa jobbig terräng, över en massa berg och sånt. Kör på att där jag kan gå så kan han också gå! Men det är bra för hans ryggmuskler att få jobba lite ;) Han gick ganska bra idag också, travade helt normalt så ska testa galoppera imorgon och se hur han går då :) 
Tror för övrigt att jag ska klippa av hans man imorgon! Mamma har äntligen gått med på det så ;)

Cut the Diamond ♥










Gårdagens uteritt

Blev en uteritt igår, Loke var helt duktig och så :) Blev mycket övergångar och sånt, och det gick finfint! Får se vilka mer dagar jag har Loke den här veckan, men lär väl bli uppdatering därefter ;) Är lite fullt upp i skolan, två prov på den här veckans tre dagar, så ja...
Bjuder på en vintrig bild till, som Emmi har fottat! Börjar få lite bildbrist, som ni säkert märker, hehe...

Planer

För att få allt att gå ihop, så har jag försökt planera lite vad jag skall göra med Jim den här veckan. Skall försöka hålla det, vi får se hur bra jag är på det sen!

Måndag: Vila
Tisdag: Rider på banan för stallägaren, dressyrträna!
Onsdag: Lastträna med Malin, skutta lite.
Torsdag: Lite hårdare uteritt.
Fredag: Skall till Sverige, Amanda har Jim. Hon får ta en liten promenix om hon vill.
Lördag: Träning för Riikka, wiiee!
Söndag: Uteritt, hårt/lätt beroende på dagsformen.

Så blir lite mer "hårdträning" nu haha, än det varit tidigare. Så att vi kommer igång! Får se lite hur han orkar, får upp konditionen osv. Har lite funderingar, men skriver inte på bloggen ännu. Ingen idé i fall att det inte blir så. ;) Håller tummarna för fint väder så att man inte behöver bra kläder!


Kort promenad

Tog bara ut min ponny på en kort promenad. Han fick äta lite gräs och sen efteråt så masserade och linimentade jag honom! Han gick inte alls bra så nu får han gå promenader några dagar och så får vi hoppas att det blir bättre!

Ser att flickorna har varit bra på att uppdatera också ;)


Hiss!

En hiss till det här schabraket från Glen Gordons sommarkollektion 2012! 

Schabrak Zagal Hard Rock svart från Glengordon



Tjolahopp

Som Manda skrev har det hänt rätt mycket... Nu går i alla fall alla bra tillsammans! Dock går Zack inte riktigt bra just nu (gr8), troligtvis från sparkarna Jim gav honom igår men han får faktiskt skylla sig själv lite! Hoppas bara att det blir bättre snart! Blir ingen dressyrtävling för mig den 17:e i alla fall, fanns ingen program som jag tyckte passade så :P 


Life goes on

Nu är alla hästarna tillsammans - som det ska vara!

Dock gick det hela inte helt smärtfritt. Var själv inte med på ihopsläppet i fredags, men tydligen så ska Zack ha attackerat Cheeky (an någon konstig anledning..?), och bitit henne ganska rejält på kors-flank-rumpa. Ninni räknade totalt till ca. 10 bitmärken, vissa var djupare än andra.  Jim har iallafall adopterat Cheeky som sin fru nu, och gick emellan Cheeky och Zack. Tur det, så blev det inte värre än några bitsår!

Dock blev det upprett på 5 minuter eller så, för när vi släppte ut dem imorse så gick det helt bra. Hästarna är nog bra konstiga ibland! ;) Ska träna lite från marken imorgon. Måste leta lite inspiration först bara, finns många roliga saker man kan göra från marken men man ska komma ihåg allt bara också!

Har ni några tips på roliga saker att göra med hästen från marken?



Jag är hemma igen!

Klassresan var riktigt lyckad, blev först paintball (ja, det var faktiskt riktigt kul!) och vattensporter som vattenskidor, wakeboard och liknande. Jag doppade mig till och med! Sedan trerätters middag, såg på ishockey och hade allmänt kul :)
Idag hade vi för övrigt genrep till vårfesten på Sleipner, gick faktiskt helt okej! Genrepen brukar alltid gå åt skogen, men nu gick det på under två timmar, helt sjukt! Räknade med att det skulle ta minst fyra, skojar inte alltså...
Bjuder på en bild som jag tror jag har visat tidigare, men har inga bra nya bilder så... Emmi har fottat!

Dagens fråga

Nu börjar sommartiderna närma sig och flugorna, brömsarna kommer fram. Då kommer jag till min fråga. Brukar era hästar ha flugpannband/flughuva i hagen, varför/ varför inte?

Här är några alternativ som finns att köpa på Hööks.

Equipe

Ni minns hästen, Bagheera som jag provred? Han står numera på Gullbacken Education där han blir tränad och tävlad. Här ser ni hans första tävling och kval till ungponny - SM, duktig kille?


Här är en länk där det finns bilder på honom. En riktig snygging, som kommer gå långt!

Hiss till Equiline

Såg att Cheval Ridsport hade fått in schabrak och huva från Equilines sommarkollektion! Vad tycks? Finns i marin/guld och aluminium/grå :) Från min sida blir det en hiss! Schabraken ser inte så jättesnygga ut på bilden men kan tänka mig att det ser bättre ut med en sadel på :)
Schabrak - Dressyr - Comely schabrak från EquilineCudge flughuva från Equiline
Cudge flughuva från EquilineComely schabrak från Equiline

Dressyr - 10.5.2012

Red dressyr på banan med Emii idag, gick faktiskt ganska bra! Han var pigg och lyssnade jättebra ;) Fast fuskade lite och red med sporrar så det kanske har nånting med det att göra! Körde i alla fall en massa olika övningar.. timglas över hela ridbanan i galopp, serpentiner i galopp, skänkelvikningar, förvänd galopp ja en massa. Han klarade förvänd galopp riktigt bra, förr har han inte orkat hålla igång i svängarna men nu idag så klarade vi det!
Duktig ponny i alla fall! Först en svindelbild och sedan en bild där Zacks huvud ser ut att vara större än jag vet inte vad ;)
image descriptionimage description

Mobilblogg

Idag blev det ett ridpass på banan. FÖrsökte jobba lite lösgörande, är nöjd över passet. Dock är mina stigläder lite långa. Men får göra några hål till.

Tömkörning

Idag är jag en glad tjej. Tömkörde Cheeky för första gången på 1000 år! Hon ska börja jobbas från marken nu, fram tills att kiropraktor-Micke kommer den 25:e. Så med BoT och markträning + Micke sen då, så ska hon nog bli bra!

Cheeky tyckte iallafall att det var mycket jobbigt att jobba. Hallå, ni hör ju själva?! ;) Dock var hon hur duktig som helst, jobbade sundtals på bra! Dessutom hade hon en fin mustach runt munnen sen, hihi!

image description

 


Helgen

Jag far på klassresa imorgon till på lördag, och på lördagen har vi genrep till vårfesten, så uppdateringen från min sida lär inte bli så bra...
Just so you know ;)

Sadeldoktorn

Igår var sadeldoktorn i stallet till Jim , så nu har vi en fullt passande sadel! Det blev en svart dressyrsadel av märket Passier, är jätte nöjd. Kan bjuda på bild när jag tagit. Köpte stigbyglar, stigläder och sadelgjord till. Nu behövs bara ett sadelöverdrag. Håller på kollar runt lite och funderar, vilket tycker ni är snyggast?

Uteritt med Loke

Värsta veckan i mitt liv i skolväg, helt klart! Så sjukt mycket prov och inlämningar och hur mycket som helst att hålla reda på! Har inte varit på datorn på typ två dagar (förutom då jag jobbat med inlämningar via datorn), kul liksom...

Men idag hade jag iallafall hand om Loke! Mockade hans stora box (tack för att du var redig!) och sen så drog Ida och jag ut i regnet. Han vart först lite seg och tyckte att jag bara var jobbig som inte lät honom äta, men mot slutet piggnade han i och var riktigt kul! Men trots allt så är han inte helt min typ av häst, gillar CheekyPeeky mest ;) Det är hur som helst kul att prova på andras hästar, så vet man vad de har att göra med, haha!

Stor häst! ;)


Uteritt - 9.5.2012

image description
Måste börja med säga att min ponny är otroligt söt!
Men i alla fall, red ut med Amanda en sväng. Var inte världens bästa väder men det var kul ändå :) Imorgon hade jag tänkt försöka rida ett ordentligt dressyrpass (ha ha ha) får väl se hur det går med det ;) Nu ikväll ska jag ta lite ledigt och bara chilla :D
Tjarå!


Flashbacks

Sitter och gör ett dokument där jag skriver alla gånger Loke har varit sjuk, under den tid jag har känt honom. Blir mycket tillbakablickar, minns många stunder då jag stått i stallet och gråtit, och trott att det är Lokes sista vecka på jorden. Men så fel man kan ha, och tur är väl det! :) Kanske visar lite senare, men nu ska jag dra till Sleipner!
Hihi, en bild som Emmi fotat på oss!

Snabblogg

Sorry för min sjukt dåliga uppdatering men har faktiskt skolan att skylla på! Har intens haft tid att fara ut till ponnyn så mamma har fått rida de två senaste dagarna. Men imorgon ska jag dra mig ur till Karrböle! :)
Hmm... Tror att Zack tyckte hindrena var lite låga?
image description

Elise och Bellis

Vet inte hur mycket såna här inlägg, med bara lite bilder, uppskattas, men kommer en del till i alla fall, med Elise och Bellis! :) Och som alltid, säg till om jag ska ta bort någon bild från bloggen!

Bilder Ida o. Zack

Några bilder från tävlingen på Ida och Zacken, eftersom hon tydligen inte tänkte ladda upp dem själv ;)

Eva och Ra

Två bilder på Eva och Ra bjuder jag också på :)

Tips

Här kommer tips på två bloggar jag läser varje dag. :)

Ponilovers
Bloggen drivs av två tjejer, varav den ena satsar mer på hoppning och den andre på hoppning. Man bjuds på fina bilder och filmer från tävlingar och träningar. Alltid lika kul att kolla in på bloggen!


Lamiamichelle
En trevlig och jordnära tjej som satsar på hoppning och bloggar om sina egna upplevelser och när hon utbildar sina häst, tränar och tävlar.


Mina bett


  • Vanligt tredelat bett, använder inte speciellt ofta då han blir hård i munnen av det.
  • Tredelat sötmalmsbett, ökar salivproduktionen. Funkar jättebra och mitt favoritbett!
  • Kimblewick, ett bra bett som är lite starkare än de andra.
  • Hackamore, har ett brunt och en annan modell men ja ;) Funkar också bra på mysuteritter :)

Lite mer bilder

Bjuder på tre bilder till från gårdagen, har lite dålig annan inspiration så.. haha! Tvår bilder på Erica o Frida och en till på Ida o Zack :)

Dagens tävling

Idag var det som sagt hopptävling på travbanan. Lastningen gick hyfsat när vi skulle åka och vi kom till travbanan i precis lagom tid. På framridningen kändes han först lite seg men sen när jag hoppade fram blev det nog fart på honom, haha! Precis innan jag gick in på banan blev jag sjukt nervös men det gick bra sen, han drog ganska mycket mot hindrena men var otroligt känslig! Och så hoppade han mycket kortare språng än vanligtvis så blev lite fail på typ två hinder, haha! Men jag överlevde (vilket var målet för dagen) och fick rosett :D Sen när vi skulle åka hem så gick lastningen perfekt!
Om någon har bilder får man gärna skicka! Medans får ni nöja er med en pappa fotade :)



@travbanan

Fota hopptävlingen på travet: *ckeck*, nu bär det snart av till Sleipner! Mer bilder får ni i kväll eller någon annan dag :)

Klarade det!

Överlevde hopptävlingen! Var clear round så jag fick rosett! Skriver mer när jag kommer hem för nu ska jag fota resten av tävlingen :)

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3410111/images/2012/pic_201422354.jpg" class="image">


Planer för söndagen

Söndagens planer:
Kl. 11 - Hopptävling på travbanan, Ida o Zack tävlar! :D Så är där och fotar!
Kl. 15 - Till Sleipner på deras prova-på dag, och leda ponnyridning
Kl. 19 - Till Alandica på en kompis dansuppvisning
Fullt upp alltså, ska dessutom försöka hinna plugga till prov, så uppdateringen från min sida lär inte bli så stor ;)
En bild på Loke och Zack, i vintras

Hopptävling 22.4

Ja, nu är jag ju lite trög med att redigera och fixa bilder, så först nu får ni se några bilder från hopptävlingen. Det regnade och var allmänt mysigt, haha!
Om någon är med på någon av bilderna och inte vill det - säg till så tar jag bort! Om någon vill att jag skickar bilder så är det också bara att säga till, men hann tyvärr bara fota 1m och 1.10.

5.5 Uteritt med Emmi

Blev en uteritt med Emmi idag med, och alla höll sig på hästryggarna den här gången, dvs ingen flög av ;) Vi red lite travintervaller och Loke var pigg o glad, och stundvis var han riktigt känslig och fin också. Det gillar vi! :)
Blev btw sjukt tränings- och tävlingssugen också, när Ida höll på och tvättade Zack inför morgondagen. Så på skoj gjorde jag två knoppar, bara för att se om hans man var på tok för tjock för det, eller om det gick. Och det funkade, men anar att det kommer bli många, täta knoppar om man vill ha dem snygga sen ;)
En bild från då Loke och jag dressyrade lite :)


Kalaspyssel

Håller på och fixar inför kalas ikväll, mamma har 40-års kalas så jag, Emii och Ida ska va servitörer! Man måste ju vara vågad och göra ohästiga saker ibland ;)

Har Cheeky hela helgen, så idag gick jag ut på en "långprommenad". Vi var ute runt 50 minuter och gick i bergen, tillsammas med Ida som red Zack. Cheeky tyckte nog att det var riktigt kul att få tänka lite vart hon skulle sätta fötterna, hon såg åtminstone nöjd ut! :)

"Fin" ridbild från solnedgång i höstas ;)


Svar på kommentar!



Postat av: FIA - TEAM EQUIPE

Vad coolt! Men... DNA testade ni häseten för det, hur sjutton gör man det!? :-)

// FIA - TEAM EQUIPE
www.teamequipe.blogg.se

2012-05-04 @ 20:59:34 
URL: http://teamequipe.blogg.se/
Svar:
Ja, absolut! :D Kul fråga!
Janina (tjejen som äger Loke), hade ganska länge gissat på att han var just en Torihäst, eftersom han liknar en. Och för ett tag sedan fick hon kontakt med en estnisk tjej som har massor av torihästar, rättare sagt 26 st, som var intresserad av att bevara torihästarna och ville hjälpa till att kolla upp om han var en torihäst, och om han i så fall var "äkta". I Lokes papper stod det att han troligtvis är född 1992, och en korsning. Och det var bara född en enda Torihäst förr år 1992, och det var en hingst vid namn Loke, vars mamma heter Ulve. Det visade sig att Ulve, alltså Lokes mamma, bor i Estland. Tjejen i estland lyckades hitta Ulve, och de bestämde sig att dna testa både Loke och Ulve, för att se om de matchade.
Så alltså, Lokes mamma lever, och är 26 år gammal. Man tog då 100st hårstrån från svansroten från både Loke och Ulve, vilka man sedan skickade till ett labb. Och nu har labb-svaren kommit, och det matchade, dvs Loke är en Torihäst! Skrev förresten fel tidigare, det är i Estland det finns ca 70st, i hela världen finns det max 150st torihästar!
Så det är alltså så det ligger till! :)

Loke är renrasig!

Nu är det dna-bevisat att Loke är en äkta Torihäst, rättare sagt en av ca 70st i hela världen som är det! :D Det betyder även att vi har Lokes fulla stamtavla, kanske visar den någon dag ;)
Några bilder på snyggingen själv!


Back on Track

Snodde bild från BoTs hemsida

Var på en liten prommis med Cheeky igår, gick på en traktorväg bredvid ett kalhygge. Perfekt 30 minuters prommenadväg :D Hade lite torsdagslyx så medans lag fixade Cheeky mockade mamma boxen. Det kallar jag tur!

Cheekyhar förretsen fått låna Lokes BoT-ryggvärmare och har det fastsytt i täcket. Just nu går hon med det mellan 6-8 på kvällen för att "vänja in" sig! Så håller tummarna för att det ska ha någon verkan och hjälper henne att bli bättre i ryggen :)

 


Startlista!

Nu har startlistan kommit ut! Jag startar sist i klassen så det är ju helt okej ;) Skulle hellre starta i början men ja :)


Helgens planer

Fredag: Mamma rider markarbete/dressyr
Lördag: Mamma rider ut, tvätta ponnyn, putsa och packa
Söndag: Tävling!

Idag blev det en uteritt med Jossan och Loke, det var kul :D Måste säga att mitt träns är extremt fint matchat! Brunt/silver hackamore, svarta sidostycken med silverspännen, nackstycke + pannband svart/guld ;)

 

 


Uteritt med Ida

Blev en uteritt med Ida o Zack idag, finns inte så mycket mer att säga, haha! Men var väl ute runt en timme, och red i alla gångarter.
Bjuder på en bild som Emmi fotat i vintras!

Hiss

Måste ta och hissa JW's prylar, de mesta är otroligt snyggt men är även av kvalité och av bra passform. De flesta jag stött på som har saker från John Whitaker är jätte nöjda. Så hiss till ett bra och snygg märke med kvalité!
Vad tycker ni, Hiss eller diss?



Dagens hoppass

Japp, idag var det hoppning som stod på schemat på Sleipner! Jag red, precis som förra veckan, Ramia. Vi hoppade en caprilli-bana, dvs en hoppbana fast i ett lugnare tempo och fokus på kontroll. Gick bra tyckte jag, kände verkligen att jag och Mius behövde något sånt här, istället för en hoppbana på höga höjder, hehe... Kände för att vara lite duktig och visa mina paint-skills idag också! Så här är banan, hoppas ni fattar ngt av den, det rosa är hinderstöd om ingen fattade det ;)
Alltså: Först hoppade man ettan, i trav, landade i glaopp och efter att ha rundat oxern bröt man av till trav. Sedan fortsatte man på "serpentinen" till tvåan, som man också hoppade i trav, och landade i galopp. Sedan svängde man vänster och innan hörnet var det halt. Sedan galopp och hoppa trean på volten. Sedan trav och öppna en liten bit på långsidan innan man svängde upp mot fyran. Sedan sväng till höger och i trav, öppna på kortsidan. Sedan hoppa femman på volt, och sist kombinationen!
Fokus var somsagt på rytm, takt osv. Tyckte det var riktigt rolig bana, som jag definitivt kan tänka mig att rida igen :)
Bjuder på en bild från förra gången! Ingrid har fottat :)

Inne?


Är det verkligen inne med gummistövlar igen? Precis som när man var liten, haha! Men att till och med Kingsland börjar ha gummistövlar.. Nej som ni märker är jag är inget speciellt stort fan av gummistövlar, förutom när det regnar ;) 
Men vad tycker ni om gummistövlar, YES eller NO? :)


Ida & Zack

Här kommer filmen som jag filmat och klippt ihop. Från när Ida var på travbanan, enjoy!


Dressyr/Hoppning - 2.5.2012

Åkte till stallet forever alone idag i detta sjukt fina väder! Tog in min ponny direkt, fixade honom och stack upp till banan (vilket tog ett tag eftersom min ponny är en långsam tönt!) men kände direkt när jag hoppade upp att det var en seg och stel ponny så jag satte inte så mycket krav i början utan bara värmde upp honom och tänkte inte så mycket på ställning och sånt, men sen red jag lite serpentiner och volter och han kändes helt okej men bestämde mig för att hoppa över ett hinder som stod där. Då blev han lite piggare men sen höjde jag upp det till ca 70-75 och då fick jag en pigg ponny :D
Sen så travade jag av honom och promenerade tillbaka till stallet där jag svampade av honom och tvättade svansen/rumpan och smörjde in svansen med AVS 14 eftersom han håller på att klia bort hela sin vackra svans :(

Nu har jag förresten anmält oss till tävlingen på travbanan! Får väl helt enkelt tvinga in honom i transporten ;) (och sen hoppas på att jag inte ramlar av...) 
En töntbild på två töntar ↓
image description


Texas Ollie




Är helt kär i den här mannen från och med nu! Man märker att han verkligen älskar sina hästar, och så ät han jätteduktig på att trick-träna dem. Kolla bara in filmen här nedan!




Bilder från 2011

Såhär såg det ut på ett ridpass med Sovve 2011, i Maj. Alltid lika fagert! Rider för Sussi bland dom första gångerna med Ida o Zack.


Lust att lyxa till det?

Om du råkar ha en hel del pengar över, kanske detta kan vara något att satsa på. Här har man möjligheten att bygga en egen hästbuss, precis hur man vill ha den. Vem skulle tacka nej till denna hästbuss?


Hiss!


Ungefär så här ser myler-bettet, som vi nyligen provat på Loke, ut! Dock har hans bett en liten kopparsnurra i mitten. Bettet går att variera på många olika sätt, antingen lägger man tylarna i "öglan" på bettet, och det får på så sätt hävstångseffekt, eller så har man dem i de vanliga bettringarna och det blir då ett vanligt D-rings bett. Man kan också lägga en kedja till bettet, så det blir ännu skarpare.
Jag säger bara HISS till bettet, eftersom att det går att variera så mycket, och dessutom trivs Loke på det!

Dagens fråga



Har ni någon riktigt drömhäst? Och då menar jag inte direkt någon specifik häst, utan mer kön, ras, ålder, färg, utbildningsnivå..!


Jag har en drömhäst som jag skulle kunna döda för att få. Det är ett sto, Welsh cob (liknande raser och connemaror funkar också!), ca. 5-8 år och så har hon lång man och någon fräck färg! Det bästa är faktisk att just den dagdrömshästen finns ute på "Hastnet" för tillfället... Mamma?! ;)



Dagens träning

Även idag blev det först lite lastträning, får köra hårdträning om vi åker till sadeldoktorn. Så att det skulle funka bra och är bra träning hursomhelst. Vi kom lite längre idag och slutade när han stod stilla, rätt nära med framhovarna inne i transporten och backade ut rakt.

Sen gick jag lite till banan och tränade att stanna, backa och att ta lite trav osv. Sen longerade jag lite i båda varven i alla gångarter. Han vart lite förvånad när han när vi skrittat av o kollat hovarna, direkt få gå ut i hagen. Då stod han en liten stund och kollade, va lämnar du mig här matte? Men sen gick han till Zack och betade, fina ponnyerna.


Yesterday

Gårdagen då, jag for till Karrböle vid halv tre. Där red Janina lite dressyr med Loke på det nya myler-bettet, berättar mer om det senare. Det gick bra iaf, och i galoppen såg han bättre ut än på länge! Sen hoppade jag upp en sväng på slutet för att testa på bettet och så.
Här är ngn bild från igår :)

Sedan for vi till Aftonsol, där Janina red lektion för Solveig. Hon red ett sto, Fröken, som var väldig snäll i all hantering och så, men i ridningen kunde hon mitt i allt ställa sig på tvären och vägra gå framåt. Men då hon väl gick bra så var hon väldigt fin! Här är en bild på henne också :)

Hästkorsningar

Åsnor, zebror och hästar tillhör alla samma släkte: Equus (hästar). Det som sedan skiljer dem åt är att de är olika arter, vilket bestäms av att om man korsar t.ex. häst - åsna blir avkommorna sterila. Till skillnad från dem så tillhör hundarna och vargarna samma släkte (Canis) och samma art (Canis lupus). Hundarna är sedan en underart: Canis lupus familiaris. Eftersom hund och varg är samma art så får de fertila ungar, vilket betyder att en korsning i sin tur sedan kan få ungar.

Här kommer en "mini-guide" på de korsningar mellan åsnor, zebror och hästar som finns!



Häststo - åsnehingst: Mula


Hästhings - åsnesto: Mulåsna




Zebrahingst - häststo: Zorse


Zebra - åsna: Zonkey

Alla bilder är tagna från Wikipedia ;)

Bilder från igår

Här får ni några bilder på mig och Jim från igår. Duktiga Jossan har tagit alla bilder.


RSS 2.0