Redigerar bilder...

Har varit fullt upp hela dagen, eller snarare varit i stallet hela dagen ;) Håller på och redigerar bilder för fullt, så jag berättar om dagen lite senare eller imorgon!
Bjuder på ett smakprov så länge :)

Dagens uteritt

Ingen har uppdaterat speciellt mycket idag, men det är ju valborg så ni får förlåta oss! Men jag kan i alla fall skriva om vad jag gjorde med Zack idag :)
Han var nåågot skitig kan jag hälsa så det tog aslänge att borsta honom någorlunda ren... Men ska tvätta honom nån gång här i veckan. Red i alla fall ut en sväng i skogen med honom, travade först längs en grusväg kanske 1-2 km i lite olika tempon och sen svängde jag in på en stig i skogen och det tyckte Zack var kul :) Sen körde vi lite övergångar på vägen hem. Han var pigg och ibland lite överdrivet feg.. haha! Han vart lite svettig för det var nååååååågot varmt i skogen! 

Har fortfarande inte bestämt om jag ska vara med i hopptävlingen på söndag eller inte... Gah, beslutsångest!



Hoppning med Jim

Gårdagen då, blev ju lite random sådär, både hoppning och uteritt! Mockade och det först, och då jag var klar gick jag upp till stora banan och kollade hur det gick för Emmi som skulle hoppa. Jim var lite fegis och Emmi trillade av, hon får berätta själv om det, om hon vill. I alla fall så frågade hon mig om jag ville hoppa upp och hoppa ngt hinder, bara så han ska ha fått en bra erfarenhet av ridpasset, så det gjorde jag. Hoppade upp och red runt lite smått i alla gångarter och hoppade sedan något mini-skutt :) Riktigt trevlig var han att rida, fin och känslig, och bara man bestämde sig så var det inga problem att hoppa heller. Men jag bara red honom en kort sväng :)
Ida knäppte någon bild också, och ser ju att vi inte precis är perfect-match, hahah! Är för lång, sitter i en dressyrsadel och nä... Emmi passar definitivt bättre på hans rygg! Men eftersom jag är så snäll så bjuder jag på en bild ändå!

Gårdagens påhitt

Testade som sagt att skutta Jim igår. Hejsan hoppsan, hopp rädsla! Han kändes ibland lite seg i skritten och traven (= han var troligtvis inte det, måste lära mig vad som är ett bra grundtempo för honom.) I galoppen bjöd han bra, testade först att bara galoppera över bom. Sen blev det något småskutt, innan den onde prövade mig och jag föll av igen! Berättar mer om det senare.

Så hoppade sedan upp igen, hade dock lite ont i huvudet. (Vilket jag även har i skrivande stund). Kan hälsa att inlägget är tidsinställt, så bli inte oroliga för mig. Tog då bara och travade över för att avsluta med en vettig avslutning. Sen fick Jossan testa, att det inte skulle bli alltför dåliga minnen, att stanna osv. Det gick jätte bra och såg lite gulligt ut när Jossan red i mina läder. De flög så fint över hehe.

Skrittade sedan av honom själv, är nöjd med honom. Är väl mest missnöjd av mig själv, dels för rädslan men också sitsen osv, men kan inte vara perfekt. Måste först och främst ta det lugnt för min skull och lära mig att andas och slappna av.
Ni får några bilder i alla fall, ha lite överseende människor! ;)

Och sen sista guulliga pojken bild, på Jim. Jossan har tagit alla bilder!

Mysig barbackritt!

For till stallet kl 2 idag och kom hem runt 8-9... Först så mockade jag vilket gick hyfsat snabbt och sen fotade jag Emii när hon red ;) Eller blev inte så mycket fotande men :) Sen red Jossan och jag ut, jättemysigt! Red barbacka.. Dock så kan jag hälsa att mina byxor var en aning smutsiga efteråt hehe ;D Travade, galopperade och hoppade över en stock hehe, fulaste hoppet ever! :) 


Dagens outfit


Schabrak - Shockmöhle
Lindor - Capriole
Träns - Capriole
Sadel - Throowgood
Ridstövlar - Victoria High Rider
Ridbyxor- Aequus
Ridväst - Racesafe

Full fart!

For till Sandra på hennes och Hannas party, och sov där också, därav min uppdatering igår och idag ;)
Idag for jag till Sleipner och hade träning till vårfest, blev nästan som att hålla lektion, hihi :D De var duktiga iaf, så det blir nog prima det där!
Sen drog jag till Karrböle där det blev hoppning och sen ut i skogen, berättar mer senare!
Janina har fottat bilden på mig o Loke!

H2go Bag

Jag hoppas att ingen har missat denna. Man får mycket vatten i den och så sparar man oändligt på ryggen! Perfekt om man har långt mellan kranen och hagen :)


Yes!!

Såg nyss att Hööks har fått in nya färger på sina strasspannband för 199 kr. Nu finns det i rosa, silver, grönt och blått! Ska självklart ha ett grönt, men sen vill jag ha ett i silver bara för att de är så billiga ;) Finns att köpa här :) Hiss till nya färger!



Gamla Filmer

För att ge er lite omväxling, kommer här även lite gamla filmer på Jim. Också hittade från deras hemsida , då dessa var länkade där. Tycker det är kul att kolla på gamla filmer och se hur han varit. Liten bääbis på vissa filmer. Visar två av filmerna.


Grimman på sne

image description

 

När vi kom tillbaka från travbanan med Zack så hade Cheeky fixat sin grimma lite fin... Som jag brukar säga: Det är tur att du är så söt! ;)

 

 


Travbanan - 28.4.2012

Var till travbanan med min knölis idag. Hemma gick lastningen helt okej och vi kom iväg typ den tid vi hade tänkt och sen när vi kom dit så sadlade vi och sånt. Men vi hann bara ner till gräsbanan så kom travhästarna (såklart..) så vi gick in på den och Zack tyckte travarna var jätteläskiga så han hoppade runt mig ett tag men sen när dom gick så gick vi till grusbanan och gick runt där. Och sen kom dom såklart med nästa gäng travhästar.. Tack och lov att dom inte var på banan så länge så jag kunde hoppa upp ;)
Red i alla fall mest övergångar och hoppade ett litet hinder. Han var piggpigg och hade hingstnacken framme lite då och då, haha, älska hans små skutt innan hindret! Sen gick ju lastningen piss såklart.. Alltså ibland är han faktiskt lite onödigt envis..




Svar

Eva om Gamla bilder del 1:
vet du varför de sålde honom från ridskolan? :)

Kan inte svara exakt, men vad jag förstått så hade han tröttnat. Såhär står det på hemsidan "Jim tröttnade på livet som ridskoleponny och flyttade därför till sin nya ägare i december 2010." Så vi kan anta att han helt enkelt inte hade lust att vara en ridskolehäst, utan passade bättre som privathäst.



Gamla bilder del 1

Här kommer några gamla bilder på Jim, när han stod på ridskolan i Sverige. Bilderna är tagna ifrån dem! Om ni är duktiga att kommentera får ni flera bilder + filmer från ridskolan, där han stod före han kom till Åland.


@ travbanan

Ligger och chillar mitt på travbanan. Solen steker och livet är bra. /Emii och Amanda


Ett litet tips

Tänkte ge er ett litet tips, om man är trött, grinig och verkligen skulle behöva muntras upp. Havrepappa, som tidigare bloggade på Hippson. Bloggar nu på ridsport. Där kan man läsa hans välskrivna, men ironiska inläggen om hästvärlden. Tycker det är rätt kul att läsa ibland, då det är ironi men samtidigt så kan man gissa varifrån allt kommer osv. Bloggen kan bjuda upp till skratt, så kolla in den!

Klicka här för att komma till bloggen

Hiss

Måste såhär på morgonen ta och hissa Schockmöhle schabraken. De finns i olika färger och har bra kvalité. Schabraken är mjuka och ligger bra. Sen är de självklart riktigt snygga också!
Hiss eller diss?



Lov!

Sjukt härligt men fyra dagar lov nu då! :D Dock så har jag inte Loke en enda dag under lovet, och det måste jag ju erkänna att är lite småtråkigt, menmen... Nej juste, jag har ju honom på Söndag, skojja ;) Men drar kanske till Karrböle någon annan dag i allafall och fotar de andra, om de vill förstås!
Bild från hopptävlingen på Erica och Trinity, som förövrigt är min ridlärare :)

Beslutsångest

Skall försöka dressyra eller hoppa  lite med Jim i helgen, under lovet. Helt enkelt att passa på under ledigheten. Då skall ju någon förhoppningsvis kunna fotografera mig. Så då måste vi ju ha en matchad outfit, men kan inte bestämma mig vilken färg. Så skulle vara great, om ni kunde hjälpa mig!



Uteritt

Red ut med Sanna första gången idag. Solensken, tyvärr hade det börjat blåsa upp lite när vi var redo. Men sen bar det iväg, först red vi barbacka rundan, som vi kallar den. Som det finns grusväg, men även lite skog. Där skrittade vi och travade lite. Jim och jag gick efter Zack i skogen, då han var osäker och inte ville gå fram alls där. Har inte ridit tidigare där med honom.

Sen gick vi till grusvägen, vi ridit på flera gånger och körde lite travintervaller. Vi galopperade två gånger uppför två olika backar, pigga ponnyer! Jim skötte sig jätte bra i traven och galoppen. I skritten kunde han ibland vara lite, seg/osäker men till stordel flöt allt på jätte bra. Såg till att stretcha ordentligt också, så skall vi bli mjuka och fina. Dags att kanske stretcha sig själv också!

Hoppas att vi snart får nya bilder, så ni kan få se nytt och fräscht!

Svar på kommentar

Anonym om Zacks släkt 2:
Var har du letat upp informationen? :) Någon speciell sida?

Fick med ett papper på Zacks pappas stamtavla och därifrån har jag googlat mig fram och även använt olika stamtavlesidor. De sidorna jag använt mest när jag sökt upp Zack stamtavla är:
  • arab.se (Jättebra sida med stamtavlor för araber!)
  • allbreedpedigree (Absolut bästa sidan för att få ett snabbt resultat, dock får man inte så jättemycket information om hästen men det kan man ju googla fram! Den här sidan använder jag mig mest av! Dock på engelska.)
  • blup (Avelsföreningen för svenska varmblodiga hästen)
  • sporthorse-data (En sida på engelska, men man hittar mycket tävlingshästar där. Speciellt hingstar!)
Sen beror det ju på ras också och vilket land hästen kommer ifrån, finns många olika sidor för speciella raser som är jättebra!


Tips!

När jag inte orkar fundera ut övningar själv så brukar jag gå in på Hippson, dom har en massa bra övningar i princip alla svårighetsgrader och både i dressyr, hoppning och markarbete! Senast idag hittade jag en jättebra hoppbana som man kan rida på olika sätt. Hade tänkt testa den nån dag:




Film - dressyrträning

Bjuder på en film från så jag red en ridskoleponny, Killen, på en dressyrträning på Sleipner. Min bror var snäll och fottade :)

Hästarna

Att hästar gillar att rulla är ingen hemlighet. Här kommer några bilder på våra små älsklingar som rullar/ är påväg att rulla. Alltid lika skönt!


Bilder från hoppträning

Ingrid fottade på hoppträningen, så hon skickade lite bilder, Tack! :D Och förresten, kollade upp hinderhöjden på sista hindret och det låg på 90, ifall någon skulle bry sig x)
Ja.. hur var det med balansen...


Rollkur


Rollkur är något som har diskuterats mycket och är väl omtalat. Somliga ser det som något positivt och andra som ett förkräckligt exempel på vad människan kan ådstakomma.

För rollkur
Här kommer en film gjord av en person som är för rollkur. Den som har gjort viden har valt att man inte kan dela den, så ni får helt enkelt kolla länken.

Mot rollkur
Ett utdrag ur en artikel från Hippson med Philippe Karl som är emot rollkur.
Rätt form är där hästen automatiskt hamnar när den har rätt kontakt med handen, när den "ger munnen". Det är viktigt att påpeka att rätt form är när hästen kan använda sin hals- och ryggmuskulatur som det är tänkt. En överböjd häst (nosen bakom lodplanet), hindras från detta och ryggmuskulaturen blir låst. Det är ett stort övergrepp att rida hästar på detta sätt, som också ger svåra följdskador både mentalt och fysiskt. Tyvärr uppmuntras det genom att man från domarhåll ger höga betyg till överböjda hästar, trots att kriterierna säger att nacken ska vara högsta punkt och nosen i eller framför lodplanet. En överböjd häst med låst rygg som har spektakulära benrörelser premieras, trots att det är emot allt vad god ridning och respekt för hästen innebär.

Vad tycker ni om rollkur, för eller emot?

Berättar vad jag tycker senare!

Stall Amigo finns på facebook!

Gilla vår blogg på facebook! :D
Sök på stallamigo.blogg.se så hittar ni den!

Dagens träning



Idag fick Amanda longera mig och Jimmen. Var tänkt att vi skulle köra ordentlig sitsträning. Men herren tyckte att springa var mycket mer intressant. Så det blev inte så mycket huvud, axlar... Men blev lite träning för min balans och allt.

Har lite att träna på min sits, men det får man helt enkelt träna på. Det främsta ligger i att jag måste komma ihåg att andas, djupt och regelbundet. För gör jag det så kan jag slappna av. Sen får man träna min balans och att hitta rätt spänningar i magen. Sen när det är okej , får man se hur mina ben är och träna där också. Sen kanske man kan rida ordentligt, skämt åsido så finns det mycket att träna på. Men det kommer bli bra!

Red sen lite själv i snigelfart då jag var barbacka med schabrak + gjord. Blev lite skritt, trav och testade någon galopp. Vet ni vad, jag höll mig kvar! Nej men gick bra och är nöjd med honom.

Det ni inte visste om oss...

Tänk så mycket kul man kan hitta då man rotar lite i arkiven, självklart har jag o Emmi också varsin tröja ;)

Gårdagens ridlektion

Red ju på Sleipner igår, och det var hoppning som stod på schemat. Jag red Ramia, och hon är jättetrevlig att rida och så, men för att hon ska hoppa måste man ha bestämt sig till 110% att man SKA ÖVER hindret, haha! Vi hoppade på en båge med tre hinder, ritade även idagen vacker paint-skiss på banan.
Ja, vi började såklart med att hoppa bara ett hinder i taget, och i slutet skulle vi rida på bågen men ett bra flyt. Gick helt okej tycker jag, men jag fick dock mest tänka på att R I D A och ta oss över hindrena, och det lyckades...oftast, haha! Dock så lyckades både Idu och jag trilla av.. Jag red mot oxern och jag var rätt säker på att Ramia skulle hoppa, icke. Tvärnit var det, och sen ner med huvudet i backen. Så jag flög rätt in i oxern, men gjorde mig inte illa i alla fall, men lite irriterande var det. Men hoppade upp igen och hoppade bågen utan problem i slutet. Höjden slutade väl på runt 80-90, eller 80 var det nog.. känns bara högre när man har ponny ;)

Film från Ämnäs


Fixade ihop en video från när jag var till Ämnäs nån gång i Februari. Dock blev det ingen musik för min dator ville inte....


Zacks släkt 2

Det  här visste ni inte om Zacks släkt:
  • Han är släkt med Bonaparte 566 (från sin farfars sida) som för de som inte vet gick svår hoppning och var ELIT-premierad avelshingst! Fick många föl som också tävlat svår hoppning samt svår fälttävlan! 
  • Zack är 25% Arabiskt Fullblod och 25% Halvblod (han har även Nordsvensk och Welsh från sin mammas sida)
  • I Zack släkt finns renrasiga Araber från typ hela världen (Egypten, Sudan, Nederländerna, Tyskland, Storbritannien osv.) Zacks farfars farfar Ramses ox ↓
  • Jag har hittat släktingar till Zack ända bak till 1600-talet. (dock orkar jag verkligen inte lägga upp hela stamtavlan heheheh)
  • Han är också släkt med Jovial 369 (från sin farmors sida) som har fått flera avkommor som tävlat OS.




Dagens fråga


Tränar ni för tränare?
Om ni gör det, hur ofta och vem tränar ni för?

Skulle vara underbart om ni kunde svara, då jag skulle vilja veta vilka som finns. Om de är bra osv. :)

Häst skadades av skadad elkabel

Hästen stegrade sig och kastade sig på marken. Andra gången de passerade samma ställe blev hästen liggande i kramper.

Kristina Faleij berättar för Nerikes Allehanda om hur hon i helgen skulle rida ut på sin häst Wella som hon har uppstallad på Gyttorps ridklubb i Västmanlands län. När de skrittade förbi hagen hände något mycket obehagligt. Wella stegrade sig flera gånger för att sedan kasta sig på marken.

Kristina blev rädd att hennes häst blivit sjuk. För att kontrollera hur stoet mådde tänkte hon longera henne i stället och gick och hämtade en lina. På väg till paddocken passerade de åter samma ställe vid hagen. Wella kastade sig runt, slängde sig sedan på sidan och blev liggande med kramper.

- Jag var säker på att hon skulle dö, säger Kristina Faleij till Nerikes Allehanda.

När de lyckats ta sig tillbaka till stallet fick hon höra att det gått ett rykte om att marken var strömförande på den aktuella platsen. Ridklubben hade i höstas förgäves försökt få Eon att åtgärda felet, men Eon hittade inget i sina mätningar.

Efter Kristina Faleijs upplevelse tog ridklubben åter kontakt med Eon och denna gång kunde bolaget hitta en skadad elkabel som nu kopplats bort.

ATL.nu

 


Härliigt!

De andra typerna verkar ha det bra i "skolan", hehe, o det har jag med ;) Sitter och lyssnar på lejonkungen och sitter på facebook och annat fint, haha! :D

Föreläsning

Emii, Ida och Amanda är på föreläsning om sjöfart. Kanske byter framtidsplaner till sjöman? ;)


Dagens smidighet

Hade ridlektion på Sleipner och lyckades trilla av. Mitt i en oxer, på hindret alltså, haha! Berättar mer om ridpasset imorrn, men tänkte att det här kunde vara lite kul att veta ;)

Dressyroutfit


Sadeln och pikén är från Hööks & resten från tophorse.se :) Blev inte direkt nån dressyroutfit mer allround ;)


Diss

Vissa butiker har jättebra produktbilder - vissa har mindre bra. Hööks t.ex. har oftast jättebra bilder! Kollade för skojs skull in på Ponny Pop och några av deras ridbyxor hade hemska bilder! Ser mer ut som om de är några begagnade som säljs på blocket än ett par sprillans nya.

Vilka ridbyxor blir du mest sugen på att köpa?

 


Superskön promenix

image description

 

Var på en superskön prommenad med Cheeky igår, med Ida&Zack som sälle. Det var lagom varmt, man kunde höra fåglarna kvittra och så luktade det ladugård och skog! Helt underbart! Ska definitivt flytta ut på landet när jag kan, såå skönt :D



Alltid lika kul

Känner ni igen er av någon av dessa? Det gör jag i alla fall. Bilderna är tagna från http://horseposts.tumblr.com/.


Provridningar del 3

Den sista hästen jag inte berättat om som jag provred var också en D-ponny. En femtonårig fux korsning. Ni har redan sett filmen. Han var en jätte fin häst han också. Jätte söt och trevlig att hålla på med. Provred han två gånger, första gången red vi i sommarhagen. Vart lite nervös, alltid svårt att rida en häst första gången och ha människor som kollar på en. Han var jätte lydig och trevlig, fast han var piigg. Då han hade fått vila lite.

Andra gången gick lite bätte tycker jag, red på banan då och fick lite hjälp av ägaren. Så då var det lite lättare att hitta knapparna. Även fast jag inte gjorde det fullt ut, så funkade allt lite bättre. Testade att skutta ngt litet hinder sen. Ärligt talat, kan det inte ha varit alltför vackert haha. Men han var snäll och hoppade. En jätte fin ponny som kändes lite mer som liten stor häst. Med fin trav och en storhäst galopp. Är säker på att ägaren/ den nya ägaren. Kommer ha mycket kul med honom. :)


Diss

Varje gång jag ser dessa, när jag bläddrar igenom online hästbutiker. Kan jag inte låta bli att varje gång stanna till vid dessa boots. Det rosa får bootsen att bli usch. Säkert gulligt på en liten , liten ponny. Men inget lille Jim skulle gå runt i. Måste dissa dessa, då jag verkligen tycker att de är otroligt fula med det rosa luddet. Inget för mig!

Vad tycker ni, Hiss eller diss?



Uteritt 24.4

Blev en uteritt med Emmi idag! Loke var härligt pigg o glad, så det var riktigt roligt! :) Blev mycket travintervaller, och det gick finfint!
En bild som Emmi fotade på Loke o mig tidigare :)

Tumörer!

image description
image description
Som ni ser har både Zack och Cheeky fått konstiga, håriga tumörer vilket Amanda och jag upptäckte idag ;)


Cheekys box

image description

 

Cheeky har varit lite jobbig på senaste. Antagligen eftersom hon är ensamt sto med tre valacker. På nätterna blir hon skitjobbig och bara försöker attackera dom andra hästarna så hon går nu ensam i hage + att hon fått ny box. Okej, lite jobbig är den att öppna - speciellt om man glömt nån nyckel hemma - men bättre det än att hon skadar sig själv eller nån annan! :)

 


Uteritt

Red ut med Jossan idag. Trodde Jim först ömma lite, jovisst. Han behöver mest komma igång lite med kroppen tror jag. Sen har man en ponny som är i gasen. Vi gjorde först mest travintervaller, vilket Jim skötte bra. Gjorde senare så att min ponny dels skulle träna på att stå still och lyssna. Men även för att han skulle få galoppera lite, så fick han stanna, vänta och sen galoppera, trava med Loke osv. Han vart dunderpigg sen, konstigt nog.(Hahah). Är kul att han är så energisk och vill göra saker.

Nu skall vi bara få en sadel som verkligen sitter för mig och honom. Så ska vi sätta igång ordentligt. Tror det får bli lite mer longering på bana och mycket konditionsträning utomhus. Åkte även av idag igen! Tycker det är rätt kul att jag åker av så ofta, men min balans är inte riktigt med mig. Men det skall tränas. Amanda verkade pigg på att longera och sitsträning, så tagga senare! :)

Här får ni en liten, ååh kolla min ponny bild på mig och Jim.


Orange Outfit

 

Schabrak - Schockemöhle
Lindor - Lami-Cell
Pannband - Charlies.nu
Hoodie - Hollister


Träna

Är såå här suuugen på att träna för tränare. Ska försöka sätta igång honom ordentligt, så att han är redo kondistionsmässigt och att allt är lugnt mellan hästarna i hagen. Tills dess får ni överleva med några gamla bilder från dressyrträningar 2011 med Sovve, min lilla älskling som galopperar på trapplanda. Är väl inte alltför fagert haha. Bilderna är ifrån två olika tillfällen sommaren 2011. Vill ha sommar!



Dagens fråga

Har ni grimma på i hagen? Varför/varför inte?
Själv har jag endast grimma när det är ihopsläpp och när Zack har flugpannband.


Dressyr 22.4.2012

Bjuder på några bilder från igår, har massor kvar att jobba på, såklart. Men längtar tills jag kan ta dit någon tränare, så man verkligen får något vettigt ridpass! Har fler bilder men de får bli någon annan gång! Emmi har fottat!

Bakskor igen!

Nu har Zack skor bak igen så nu ska vi vänja hans hovar igen resten av veckan och sen ska vi försöka fara till travbanan till helgen och kanske hoppa lite om hans hovar är som vanligt :D Men imorgon ska jag ta det lugnt med 30 minuters skrittur :) 


Promenad

image description
Dagens aktivitet bestod av en promenad, då han vart lite stel iförrgår. Troligtvis att han fått lite kallt. Men igår var allt okej, även idag var allt super. Gick ut på en 20 minuters promenad, som verkligen var rask. Den lilla ponnyn var minst sagt pigg idag, så inget fel här inte. Han vart lite på tårna ibland, (tycker Ida i all fall). Men kan erkänna att han är lite mesig när det gäller vissa "läskiga" saker. Men tycker han är duktig och accepterar oftast att konfrotera dem. Sen blev det mockning, som gick snabbare än vad jag brukar göra. Bilden är tagen idag av Ida.

Vad tycker ni?

Hade tänkt att göra ett riktigt ordentligt inlägg om hur det gick då jag red på banan med Loke, men nu är jag faktiskt inte alls taggad på det längre... Vill ni höra, eller ska jag bara slänga in lite bilder istället?



Dröm

 

En dröm jag har är att fara till Kanada och rida. Är lite hemligt kär i det landet faktiskt. Stora prärier, berg och så förstås fina westernhästar ;) Har varit till Irland två gånger på ridläger också, älskar det landet!

Sen kommer ju Simple Plan från Kanada också

Har ni något dröm-ridresemål? Har ni varit på ridresa i något annat land?

 


Kändisarnas hästar

Jag tycker att det är jätteintressant att få titta in i kändisarnas stall och få se vilka fina hästar de har! Hittade två videosar (↓) där Malin Baryard & Peder Fredrickson visar sina stall! Jag gillar Peders stall, riktigt snyggt!



Attyrory Jim

Här får ni några mobilbilder på snyggingen Jim. Han är så sööt och charmig vilket ni kanske ser i några bilder?
Han vill gärna mysa , vilket resulterar att bilderna lätt blir...jaa rätt nära inpå.

Här kommer en sista bild, som såå fint är min bakgrunds bild på mobilen.

Pilates + Ridning = sant?

Det är inte helt okänt att Pilates kan hjälpa en att bli bättre som ryttare. Jag har själv prövat på Pilates flera gånger och tycker det är riktigt kul, och hjälper det dessutom en att bli en bättre ryttare kan det ju inte bli bättre?! ;) Så här står det om pilates på PilatesforLife


Pilates-träningens inverkan på ryttaren:


Avspändhet/balans

I Pilates-träningen har vi stort fokus på mental avslappning och andningen. Denna avspänning har du stor användning av i ridningen och hjälper dig att få hästen avspänd. Andningsträningen hjälper dig att slappna av, hitta lugnet inom dig och komma i balans när du hanterar hästen och när du är på hästryggen.

 

Rörlighet/smidighet

Pilatesträningen mjukar upp ryggraden, ökar cirkulationen i musklerna och rörligheten i alla dina leder. Du blir mjukare och hästen får en behagligare upplevelse av att ha dig på ryggen.


Kroppskontroll/koordination

Kroppskontrollen är en förutsättning för att du ska kunna ge hästen signaler på rätt sätt och även använda oss av mindre hjälper. I pilatesträningen jobbar du hela tiden med långsamma rörelser för att få fullständig kontroll på vår kropp. Koordinationen ökar vilket främjar vår förmåga att samverka med hjälperna.

Styrka

Pilates träningen stärker musklerna runt mellandelen. Bålstabiliteten ökar och du får en och följsammare sits och kan vara centrerad runt kroppens mittpunkt. Uppvärmningen-framridningen ska förbereda hästen för arbete. Vi vill då att hästen blir uppvärmd i musklerna, mentalt avslappnad och positivt inställd till arbete. Blir hästen stressad spänns musklerna (hästen förbereder sig för flykt), motståndet ökar och även risken för skador.

 



Artikel

Den här artikeln, cirkulerade runt mycket tidigare och jag tror att flera har läst den tidigare. Artikeln handlar om forskning om hur lättridning påverkar våra hästar.

I en studie fick hästar som gick lägst Intermediare-dressyr trava på ett rullband med sin ordinarie ryttare. Hästarna hade en större rörelse i ryggen under lättridningen än under nedsittning. Det fanns även flera skillnader som var beroende av vilket framben hästen hade i marken under nedsittningsfasen av lättridningen.

Text: Husdjursagronom Sara Slottner

Bland annat fanns det skillnader i ländens och höftbenets höjd och i huvudets rörelser. Dessa olikheter var enligt forskarna så stora att om samma skillnader hade hittats hos en häst utan ryttare hade den bedömts vara halt.

Lederna pressas ihop

I samband med nedsittningen under lättridning sammanpressas bland annat kotled, armbågsled och karpus på hästen. Det blir ett ökat genomtramp i kotleden för det diagonala benpar som är i marken under nedsittningen, särskilt för bakbenet. I ett försök att parera för den ökade belastningen under nedsittningsfasen stabiliseras bäckenet, vilket ger ett något annorlunda steg. Det var mindre skillnader mellan diagonalerna när hästen gick i en fri form jämfört med en samlad form, vilket troligen beror på att ryttarens ökade inverkan under samling kan göra att asymmetrier framträder mer.

Traditionen att sitta ner på det yttre frambenet i kurvor skulle kunna backas upp av dessa resultat, då belastningen på det inre frambenet på detta sätt minskas. Däremot kommer i stället belastningen på det inre bakbenet att öka.

Ryggen rör sig mer

Även andra studier har visat att ryggen rör sig mer under lättridning än under nedsittning, även om ryggraden i båda fallen är mer fixerad än om hästen travar utan ryttare. Det finns en ökad rörelse i ländryggen under lättridning jämfört med både nedsittning och utan ryttare, vilket skulle kunna spela roll vid rehabilitering efter skador i den regionen. Huvudets position har i flera studier visat sig vara lägre under lättridning, kanske har det ett samband med ryggens rörelser eller med belastningen på ryggen.

I en studie användes en tryckmätningsmatta under sadeln för att mäta belastningen på hästens rygg. Nedsittning var den position som uppmätte både den högsta och den lägsta belastningen - det vill säga belastningen under lättridning och tvåpunktssits i trav var jämnare än under nedsittning. Det fanns dock ingen skillnad i medelbelastning mellan de tre positionerna. Det har visats i andra studier att belastningen på en hästs rygg under ett visst ögonblick kan vara mer än tre gånger ryttarens vikt. Man kunde även visa att ryttarens tyngdpunkt var mest stilla under tvåpunktssits, jämfört med de andra två positionerna.

Källa: Hippson

Brukar ni rida lätt igenom hela dressyrpassen eller bara i början och i slutet?

Jag själv måste säga att jag ofta rider lätt. Så större delen av passen rider jag alltså lätt. Men har planerat att träna lite extra på att kunna sitta ner på ett bra sätt och få en bättre sits. Helt enkelt för att allt ska fungera bättre och vara schysstare mot Jim.¨

 


Berättade ju...

Berättade ju lite om schemat jag höll på med, har förökat det lite så nu är det ändå fram till sommarlovet ;) Men jag har lite beslutsångest...
Vet inte om jag ska välja båda ÅM-deltävlingarna (75 cm) eller dressyrweekend? Vad tycker ni?

Det här är då ett ungefärligt schema (som inte är klart som ni kan se) och jag kommer bara ha det som vägledning alltså kommer jag fuska en massa, haha!
M = Mamma rider
Har skrivit in tävlingarna på Sleipner och Travbanan till höger :)


Dagens outfit

Dagens outfit:
Jag:
Chaps+ridskor - Hööks
Ridbyxor - Kingsland
Tröja - Mountain horse
Loke:
Lindor - Hööks
Schabrak - Hööks
Sadel - Hubertus dressyr
Träns - Globus loke
Pannband - Swarowski från Charlies Häst & Hund

CheekyPeeky

 


Dagens fråga


Vad äter era hästar för foder och hur mycket hö/hösilage/ensilage?
Svarar själv senare. Kommentera gärna om det är något ni vill att jag skall skriva om! :)

Kort men effektivt!

image description
Fin regnoutfit vi har! Äkta skogsmullar ;) Red i alla fall ut i regnet (tack och lov så slutade det regna sen :D). Blev bara typ 20 minuter men hann trava och galoppera i princip hela ridturen ;) Tränade mycket på att öka och minska i traven och galoppen. Tror han aldrig har ökat så här fint i galoppen och kortat så här fint i traven! (blev ju nästans piaff...!) Han var pigg och fin så det var kul :D 


Emilias svar

Tilde om Frågestund!:
1. Vilka är era 3 favorithästar på sleipner/har varit?
2. Om ni skulle få välja någon kompis häst, vems skulle ni ta då?
Svar: 
1. Har hunnit tycka om många hästar. Men några var Zack, Ferrano och Ivory.
2. Om Victoria Avellan-Ryd skulle vara min kompis skulle jag ta Brave Heart. Annars är Zack rätt fin.

Jonna om Frågestund!:
1. Vad är de högsta ni hoppat? 
2. 5 bloggar ni läser varje dag?
3. Vem är eran största "idol" i ridning inom Åland? 
4. Hoppning elr dressyr? Och varför?
5. Häst eller ponny? Och varför?
Svar: 
1. 95 cm, med både ponny och häst.


2. www.dressyrmupparna.se,

www.ponilovers.blogg.se,

www.ponnysanning.se,

www.linnolsson.se,

www.barfotahovar.wordpress.com

Sen måste jag ju svara www.stallamigo.blogg.se . (:
3. Har kanske ingen direkt idol. Finns många jag tycker är duktiga, men inte någon idoldyrkan vad jag kommer på just nu.
4. Dressyr, helt enkelt för att jag har mer intresse för det. Hoppade ju inte alls direkt med Sovve. Led inte direkt av det men såklart är det kull att hoppa. Det är bra med variation.
5. Ponny, är helt kär i ponnyer. De är precis i lagom storlek tycker jag. De har ofta mycket personlighet vilket oftast är kul.

Lisa om Frågestund!:
1. Vilka raser är era hästar?
2. Vad skulle ni göra om ni fick en miljon?
Svar:
1.

Jim är en korsningsponny, en irländsk ridponny. Så antagligen olika irländska/engelska raser i sig.

2. Jag skulle inte tacka nej till en hästtransport. Då behöver man också en bättre bil. Utrustning säger man inte heller nej till. Sen skulle jag även skänka lite till någon organisation. Men mycket skulle nog gå till hästsaker. Sen skulle en ny ridhjälm, ridbyxor införskaffas direkt! Sen så skulle ett ridhus, terrängbana och fler hagar vara fel.


Jennifer om Frågestund!:
1.Vad tycker ni om travhästar?
2.Vad är ert mål med era hästar?
3.Säg en pryl i stallet, som ni inte kan klara er utan?
4.Hur gamla blir era hästar?
5.Hur träffade ni varandra?
6.Hur ofta brukar ni vara i stallet till vardags?
Svar:
1. Har väl ingen direkt åsikt. Är dock inte särskilt förtjust i hur travsporten funkar, men det är inte hästarnas fel. Ur ridnings synpunkt vet jag att det finns väldigt fina hästar. Men det är ju otroligt olika hur ridbara de är, som alla andra hästar alltså.
2. Har inte satt upp något större mål ännu. Men blir lite sugen på att tävla. Ett mål som går att uppnå är väl först att starta en LC senare och utvecklas. Helt enkelt ta oss framåt på olika sätt och vis. Sen får vi se vad framtiden har med sig. Sen skulle det vara kul att ha hoppat 1 m iår.
3. Hm...vad skulle det kunna vara. Jaa, får väl bli en grep, vill ju ha prydligt och snygg i stallet.
4. Jim är född 2001, alltså fyller han elva år.
5. Amanda och Ida träffade jag första dagen i skolan. Jossan och jag var polare när vi var små, det visste ni inte va? Iallafall på senare tid, mötte jag Jossan igen när hon började med Loke.
6. En gång per dag, varje dag just nu. Så det tar lite tid, då jag inte är sådär jätte snabb.

Anonym om Kort sväng i skogen!:
pessoa vs tredelat tränsbett?
nosgrimma eller inte?
hackamore vs träns med bett?
benskydd/senskydd vs benlindor?

Hanna om Frågestund!:
ponny/häst
skäck/isabell
sto/valack
ridstövlar/skor+chaps
rida på banan/ute i skogen
hööks/horze
klänning/kjol
morgon/kväll
mumin/pippi

1. Till er alla. Om ni inte hade/skötte den hästen ni nu gör i Karrböle, vilken av de andra hästarna där skulle ni då vilja ha/sköta?
Svar:
1. Vad svårt, Jim är ju min lilla sötnos. Tror det skulle vara Zack han känns ändå mest rätt. Fast Jim är ju den jag vill ha.

Wilma om Frågestund!:
1. Vilka hästar skulle ni vilja rida rent allmänt? 
2. Finaste hästen ni vet?
3. Bästa bloggen ni läser? 
4. Vilken ridgren skulle ni vilja testa som ni aldrig gjort? 
5. Favoritartist inom musik ? 

Sex snabba. 
bananskogen.? 
hoppning - dressyr. ?
box - hage.? 
bra sadel - ful matchning.?
bettbettlöst.?
Skor - barfota.?
Svar:

1. Braven skulle man inte tacka nej till. Självklart finns det många andra hästar jag gärna skulle testa.

2.  Jimmen sååklart. Annars Brave Heart igen!  (:
3. Måste ju svara vår, haha!
4. Har provat terräng en gång, vilket jag vill göra igen. Annars skulle jag vilja prova klassisk dressyr.
5. Simple Plan, självklart!


Läser bloggen varje dag :) om Frågestund!:
Till er allihop:

1. Är ni i stallet varje dag?
2. Är det långt ifrån där ni bor?
3. Vad är det bästa med just er häst?
4. Hopprekord?
:)
Svar:
1. Eftersom jag har jim själv, så är jag alla dagar i stallet. Om det inte är något speciellt osv.
2. Inte särskilt. Är kanske runt 8-9 km från mig. Tar alltså runt 10- 20 min att åka till stallet.
3. Att han är han. Nej men han är otroligt mysig och vill göra saker. Det är alltid kul.
4. Har bara hoppat 95 cm med ponny och häst. Men satsar på att slå rekordet iår. ( Om jag klarar det, har inte hoppat på otroligt länge. Så är en lång väg tillbaka.)


Amandas svar

Tilde om Frågestund!:
1. Vilka är era 3 favorithästar på sleipner/har varit?
2. Om ni skulle få välja någon kompis häst, vems skulle ni ta då?
Svar:
1. Ramia, Tindra & Rocky :)
2. Dinah


Jonna om Frågestund!:
1. Vad är de högsta ni hoppat? 
2. 5 bloggar ni läser varje dag?
3. Vem är eran största "idol" i ridning inom Åland? 
4. Hoppning elr dressyr? Och varför?
5. Häst eller ponny? Och varför?
Svar:
1. Vad jag vet är typ 1 meter ;)
2. Nathalie, Team barfotahovar, Megapixlar, Michaela D, Nevnarien
3. Har ingen direkt idol...
4. Dressyr!!! Helt klart ;) Mycket mera fokus på att hästen ska hålla :)
5. Ponny, för dom har mycket mera behändigt kroppsformat, haha!


Lisa om Frågestund!:
1. Vilka raser är era hästar?
2. Vad skulle ni göra om ni fick en miljon?
Svar:
1. Cheeky är amerikansk travare.
2. Köpa en STOR FET bondgård + några snygga hästar ;)


Jennifer om Frågestund!:
1.Vad tycker ni om travhästar?
2.Vad är ert mål med era hästar?
3.Säg en pryl i stallet, som ni inte kan klara er utan?
4.Hur gamla blir era hästar?
5.Hur träffade ni varandra?
6.Hur ofta brukar ni vara i stallet till vardags?
Svar:
1. Ärligt så var jag inte ett så stort fan av dom förut men Cheeky har definitivt ändrat min syn på travare! Sååå söta :D
2. Bli helt friska och hållbara :)
3. Kalendern, skulle bli koko i huvudet utan den!
4. 1000 år ;)
5. Ida träffade jag när jag gick på dagis och just hade flyttat (hon blev mina nya höna = hörngranne), Emii träffade jag när jag började skolan och Jossan via US + Stall Amigo.
6. Minst 4 dagar i veckan ;)


Hanna om Frågestund!:
ponny/häst
skäck/isabell
sto/valack
ridstövlar/skor+chaps
rida på banan/ute i skogen
hööks/horze

klänning/kjol
morgon/kväll
mumin/pippi

1. Till er alla. Om ni inte hade/skötte den hästen ni nu gör i Karrböle, vilken av de andra hästarna där skulle ni då vilja ha/sköta?
Svar:
1. Jim :)


Wilma om Frågestund!:
1. Vilka hästar skulle ni vilja rida rent allmänt? 
2. Finaste hästen ni vet?
3. Bästa bloggen ni läser? 
4. Vilken ridgren skulle ni vilja testa som ni aldrig gjort? 
5. Favoritartist inom musik ? 

Sex snabba. 
banan - skogen.? 
hoppning - dressyr. ?
box - hage.? 
bra sadel - ful matchning.?
bett - bettlöst.?
Skor - barfota.?
Svar:
1. Ett välutbildat welsh cob sto, definitivt!
2. Cheeky-peeky! ;)
3. Vår egen ;))
4. Galopp
5. Simple Plan! ♥

Läser bloggen varje dag :) om Frågestund!:
Till er allihop:

Är ni i stallet varje dag?
Är det långt ifrån där ni bor?
Vad är det bästa med just er häst?
Hopprekord?
:)
Svar:
1. Nej, ungefär 4 dagar i veckan.
2. Ungefär 15 minuter med bil.
3. Hon är så mysig och kommer fram i hagen och känslig och tacksam :)
4. Med Cheeky? I så fall 20 cm ;))


Anonym om Kort sväng i skogen!:
pessoa vs tredelat tränsbett?
nosgrimma eller inte?
hackamore vs träns med bett?
benskydd/senskydd vs benlindor?



Jossans svar

Tilde om Frågestund!:
1. Vilka är era 3 favorithästar på sleipner/har varit?
2. Om ni skulle få välja någon kompis häst, vems skulle ni ta då?
Svar: 
1. Hmm.. om man tar med hästar som stått där också så skulle det nog vara Zack, Indianen och Julia (?)
2. Zack tror jag!


Jonna om Frågestund!:
1. Vad är de högsta ni hoppat? 
2. 5 bloggar ni läser varje dag?
3. Vem är eran största "idol" i ridning inom Åland? 
4. Hoppning elr dressyr? Och varför?
5. Häst eller ponny? Och varför?
Svar:
1. Ca. 105-110, vet ej exakt :)
2.  linnolsson.se , speakinghorse.wordpress.comeliwse.blogg.se ,teamvlsr.blogg.semattssonmalin.blogg.se.
3. Alltså har inte riktigt någon idol överhuvudtaget inom ridning, men någon som jag tycker är duktig inom ridning på Åland är Rebecca.
4. Gillar att variera mellan båda, men dressyr känns mest rätt just nu. Har faktiskt inte alls varit taggad till att tävla överhuvudtaget nu i vår, men det hinner ju ändras ;)
5. Häst, för känner mig oftast för stor på ponny.

Lisa om Frågestund!:
Vilka raser är era hästar?
Vad skulle ni göra om ni fick en miljon?
Svar:
1. Loke är en torihäst.
2. Köpa en fin gård med ett stall och flera hästar!

Jennifer om Frågestund!:
1.Vad tycker ni om travhästar?
2.Vad är ert mål med era hästar?
3.Säg en pryl i stallet, som ni inte kan klara er utan?
4.Hur gamla blir era hästar?
5.Hur träffade ni varandra?
6.Hur ofta brukar ni vara i stallet till vardags?
Svar:
1. Har inget emot travhästar i sig, men jag är nog ingen som riktigt klickar med travare. Men vet många travhästar som går långt, med rätt ryttare! :)
2. Det är väl att komma ut på en liten tävling eller i alla fall någon träning med Loke! :)
3. Svansborste!
4. Loke har fyllt 20 i år!
5. Har träffat alla på Sleipner tidigare på den riktiga "ridskole-tiden", men det var först då jag började sköta Loke som vi började umgås mera och så :) Emmi har jag till och med gått på dagis med, haha!
6. Åtminstone 3 :)

Anonym om Kort sväng i skogen!:
pessoa vs tredelat tränsbett?
nosgrimma eller inte?
hackamore vs träns med bett?
benskydd/senskydd vs benlindor?

Hanna om Frågestund!:
ponny/häst
skäck/isabell
sto/valack
ridstövlar/skor+chaps
rida på banan/ute i skogen - man klarar sig inte med bara det ena!
hööks/horze
klänning/kjol
morgon/kväll
mumin/pippi

1. Till er alla. Om ni inte hade/skötte den hästen ni nu gör i Karrböle, vilken av de andra hästarna där skulle ni då vilja ha/sköta?
Svar:
1. Zack eller Jim.. Men känner inte Jim riktigt så det blir väl Zack :)

Wilma om Frågestund!:
1. Vilka hästar skulle ni vilja rida rent allmänt? 
2. Finaste hästen ni vet?
3. Bästa bloggen ni läser? 
4. Vilken ridgren skulle ni vilja testa som ni aldrig gjort? 
5. Favoritartist inom musik ? 

Sex snabba. 
bananskogen.? 
hoppning - dressyr. ?
box - hage.? 
bra sadel - ful matchning.?
bett - bettlöst.?
Skor - barfota.?
Svar:
1. På Åland skulle Tintin och Mossan vara roliga att prova, men annars vet jag inte riktigt :)
2. Lokisen såklart, hihi!
3. Tycker att linnolsson.se bara blir bättre och bättre så det blir väl den då!
4. Hoppa en riktig terrängbana och western!
5. Varierar från dag till dag men just nu lyssnar jag mycket på Coldplay, the Fray och annat random.

Läser bloggen varje dag :) om Frågestund!:
Till er allihop:

1. Är ni i stallet varje dag?
2. Är det långt ifrån där ni bor?
3. Vad är det bästa med just er häst?
4. Hopprekord?
:)
Svar:
1. Nepp, är bara medryttare, men är hos Loke minst två dagar i veckan, och rider på Sleipner en dag i veckan!
2. Ganska lagom, tar ca 15 minuter med bil och ca 20 med moppe.
3. Hans personlighet och humör, liknar ingen annans! :)
4. ca 105-110 cm


Hjälptyglar

Vad tycker ni om hjälptyglar av olika slag?
Själv har jag faktiskt inte provat så många olika, men för ett tag sedan provade jag en gouge på Loke, som Janina hade lånat av en kompis. Det funkade rätt bra tycker jag, men lite annorlunda och ovant såklart!
Janina har fottat!

Film

Här får ni en film från en av de andra hästarna jag provred, Abo. Berättar mera om honom senare och ger er mer info.


Idas svar

Tilde om Frågestund!:
1. Vilka är era 3 favorithästar på sleipner/har varit?
2. Om ni skulle få välja någon kompis häst, vems skulle ni ta då?
Svar:
1. Hasse, Ramia och Zack när han stod där :D (det var de senaste) Men har också haft Ivory, Samson och Davve som favoriter :)
2. Tror att jag skulle välja Evas Ra :) Otroligt snygg!


Jonna om Frågestund!:
1. Vad är de högsta ni hoppat? 
2. 5 bloggar ni läser varje dag?
3. Vem är eran största "idol" i ridning inom Åland? 
4. Hoppning elr dressyr? Och varför?
5. Häst eller ponny? Och varför?
Svar:
1. 95 cm med Zack :)
2. Dressyrmupparna, Eliwse, Eva, Team Sundlöf och Lamia!
3. Oj.. svårt.. är inte så mycket för "idoler" så jag svarar Amanda, Jossan och Emii, haha ;)
4. För tillfället är det hoppning eftersom jag känner mig mest inspirerad inom hoppning. Men för ett halvt år sen så skulle jag svarat dressyr!
5. PONNY FTW! För att dom är kaxiga och tjocka ;)


Lisa om Frågestund!:
Vilka raser är era hästar?
Vad skulle ni göra om ni fick en miljon?
Svar:
1. Zack är korsning mellan arabiskt fullblod (han har förövrigt en massa egyptiska araber i sin släkt ;D), halvblod, nordsvensk och welsh! 
2. Köpa ett eget stall med gård, ridhus och ridbana och några fina hästar!


Jennifer om Frågestund!:
1.Vad tycker ni om travhästar?
2.Vad är ert mål med era hästar?
3.Säg en pryl i stallet, som ni inte kan klara er utan?
4.Hur gamla blir era hästar?
5.Hur träffade ni varandra?
6.Hur ofta brukar ni vara i stallet till vardags?
Svar:
1. Gillar inte själva sporten trav, men travhästar i övrigt är väl fina :) Dock tycker jag att många verkar så stressade :( 
2. Mål innan hösten är hoppa 1 meter just nu, annars har jag väl inget speciellt... Utvecklas mera! Haha ;)
3. Min sadelgjord från Glen Gordon ♥ Inte sådär jätte nödvändigt men älskar den ♥
4. Antar att du menar hur gamla dom ÄR så Zack är 10 år och jag hoppas att han blir lika gammal som mig! :)
5. Amanda träffade jag när hon flyttade till min gata något år förrän vi började skolan, sen började Amanda, jag och Emii i samma klass. Jossan har jag träffat genom att vi alla red på samma ridskola och vi var skötare på samma häst (Zack då ;D)
6. Är väldigt olika beroende på skolan och lite på hur jag mår, men runt 5-6 dagar i veckan för tillfället :)


Anonym om Kort sväng i skogen!:
pessoa vs tredelat tränsbett?
nosgrimma eller inte?
hackamore vs träns med bett?
benskydd/senskydd vs benlindor?

Hanna om Frågestund!:
ponny/häst
skäck/isabell
sto/valack
ridstövlar/skor+chaps
rida på banan/ute i skogen
hööks/horze
klänning/kjol
morgon/kväll
mumin/pippi

1. Till er alla. Om ni inte hade/skötte den hästen ni nu gör i Karrböle, vilken av de andra hästarna där skulle ni då vilja ha/sköta?
Svar:
1. Oj.. vad svårt.. men tror det måste bli Cheeky utan skador! ;) I alla fall att sköta och så :)

Wilma om Frågestund!:
1. Vilka hästar skulle ni vilja rida rent allmänt? 
2. Finaste hästen ni vet?
3. Bästa bloggen ni läser? 
4. Vilken ridgren skulle ni vilja testa som ni aldrig gjort? 
5. Favoritartist inom musik ? 

Sex snabba. 
banan - skogen.? 
hoppning - dressyr. ?
box - hage.? 
bra sadel - ful matchning.?
bett - bettlöst.?
Skor - barfota.?
Svar:
1. Självklart skulle jag vilja rida en riktig dressyrhäst nån gån i livet, men jag är nöjd med min fina envisa knöl, mycket att jobba på!
2. ZACK!
3. Vår egen såklart ;) Men annars lamiamichelle.se
4. Galopp, fast skulle nog dö av skräck!
5. Simple Plan :)


Eva om Frågestund!:
1. Ida: När ska du tävla zack? :D vill se er på tävlingbanorna!
Svar:
1. Är lite sugen på att starta hopptävlingen på travbanan den 6:e Maj, men får se lite med den ;) Annars så har jag planerat att vara med i dressyren den 17:e Maj på travbanan!


Läser bloggen varje dag :) om Frågestund!:
Till er allihop:

1. Är ni i stallet varje dag?
2. Är det långt ifrån där ni bor?
3. Vad är det bästa med just er häst?
4. Hopprekord?
:)
Svar:
1. Nä inte varje dag, vissa dagar tar jag vilodag och låter mamma fara och rida :)
2. Tar 10 minuter med bil för mig, 30 minuter att cykla ;)
3. Älskar det med Zack att han är omöjlig att "bryta ner" och är så stadig i sin personlighet, han vet vad han tycker och det går inte att ändra på!
4. 95 cm :)


Agria - Vinn bokpaket om ridning



Agria har en tävling där man kan tävla om totalt 5 bokpaket med 4 böcker vardera. Ta chansen att va med! Tävlingen hittar du HÄR!


Blogglan


Hiss

image description

 

Hiss till världens finaste täcke! Stod och dreglade över det på My One, skulle kunna ha köpt det hem och bara ha som dekoration! Det är dessutom inte bara snyggt, det var gjort i världens mysigaste material också. Sådär lagom mjukt och följsamt! Fethiss till det! Finns för 1249 kr hos My One!

 


Hahaha

Satt och kollade igenom gamla bilder då jag stötte på dessa. De från när jag fyllde 14 år. Fick då en barbackagjord av Ida och Amanda. Var rätt kallt under dagen och Sovve var rätt nyrakad sååå...outfiten blev kanske inte så vacker. Tror inte jag skulle sätta på något likande igen, men är lite sött. Ser så otroligt sjukt ut. Veckans outfit eller?


Uteritt med Emmi

Blev en uteritt med Emmi och Jim idag! Red runt lite här och var i skritt o trav, och Emmi galopperade lite också. Loke var riktigt pigg o glad, hihi :D
Sötisen själv!


Drar du åt sadelgjorden för hårt?

Hittade ett intressant inlägg på hippson.se, så här skriver dom:
Ett relativt nytt forskningsområder är hur sadelgjorden påverkar hästen och dess prestation. I en nygjord studie från Storbritannien mätte forskarna hur sadelgjordens spänning förändrades beroende på hästens gångart.

Forskarna använde sig av 19 hästar med varierande utbildningsståndpunkt i hoppning eller dressyr, som i försöket longerades med sadel. Sadelgjorden spändes med antingen 6, 10, 14 eller 18 kilos belastning och sedan registrerade de vad som hände i skritt, trav och galopp.

Ökad spänning i galoppen
När hästarna började skritta minskade spänningen något, för att sedan öka i trav och ytterligare i galopp. När gjorden spänts med 6 kilo ökade spänningen till nästan 10 kilo i galopp, och när den spänts med 18 kilo ökade det till drygt 24 kilo i galopp. Flera studier har visat på en ökning av bröstkorgens omkrets i trav och galopp vilket stöds av dessa resultat. Förutom att andningen gör att omkretsen ökar spekuleras det i att även musklernas arbete - speciellt i ryggen - bidrar till ökat omfång. 
En intressant observation från försöket är att sadelgjorden i genomsnitt blev mer spänd i vänster varv jämfört med i höger. Det är oklart varför, men förmodlingen spelar hästarnas oliksidighet in.


Kort sväng i skogen!

Var till stallet en sväng imorse, red ut på Zack en kort sväng. Han var inte sådär jättepigg men gick ändå att galoppera lite på mitten av vägen där det var lite mjukare :) Nu har jag precis varit och köpt en påse godis till vårt blogglan, Amanda har redan shoppat en massa såå! ;) Men det ska bli nice och ni lär höra en heeel deeeel från oss ikväll :D
Ciao! och glöm inte: 

(klicka för att komma till frågestunden)


Laddar inför blogglan

image description

Börjar ladda upp inför kvällens blogglan!

Hiss

Jag måste bara hissa röda ridbyxor. Har blivit helkär i det och tycker det är så snyggt! Tycker det är kul att man kan välja ridbyxor i många olika kulörer och matcha som man vill. Vad tycker ni, faller någon av dessa ridbyxor er i smaken?

Planer för helgen

Lördag:
  • Till Loke och rider ut
  • US-stuffs
  • Blogglan ;D
Söndag:
  • Ev. till Sleipner o fotta hopptävlingar
  • Till Loke och rida dressyr

Påhitt för dagen

Idag...så regnade det igen. Vilket kanske inte var sådär jätte önskat. Men man får ta det som det är.  Blev att arbeta lite från marken. Han hade inte överdrivet med energi, men lyssnade bra. Vi tränade dels på att backa, vilket fungerade mycket bättre idag. Sen flyttade vi lite åt sidan, vilket han klarar bättre och bättre. Även stanna gick galant idag. Dock var fokusen ibland på lite andra ställen ibland. Arbetade löst och med rep. Men allt som allt gick det bra. Så jag är nöjd över honom. Här kommer några bilder, fotade av Ida.

image description
image description

Schemaläggning

Har suttit och försökt lägga ett ungefärligt schema för Zack perioden 24 April - 17 Maj. Kommer nog knappast lyckas lyda schemat men man får ju i alla fall en bra översikt! Vill inte lägga upp hela nu innan jag vet hur mycket Zack tänker ömma efter att vi slår på skorna igen (vilket händer på måndag) ;) Men jag hoppas att vi ska komma igång hyfsat fort för vi båda börjar se ut som riktiga soffpotatisar hehe :)




Go for gold

Tror inte någon missat att Hööks släppt den nya kollektionen Go for gold. Måste säga att Hööks faktiskt lyckats rätt bra denhär gången. Med mycket nytt och fräscht. Finns en hel del jag inte skulle tacka nej till.  Jag gillar! Vad tycker ni, faller dethär er i smaken?

Film-time

Bjuder på en film från i vintras, som Emmi har fotat och filmat till! :) Jag och Loke är det på bilderna och filmerna, och jag var lite smått osmart då jag klippte ihop filmen och råkade lägga dit någon film från tidigare på vintern, då det inte fanns någon snö, så det ser lite roligt ut, haha!

Vill ha!

Skulle inte sitta helt fel just nu:
Uppifrån:
  1. Roeckl handskar - behöver verkligen några vettiga ridhandskar för jag är expert på att tappa bort alla min bra vantar...
  2. En vårjacka... Kingsland är ju inte heller fel ;)
  3. Skulle faktiskt vara sugen på ett par ridstövlar, men det är väl som man brukar säga; In your dreams.
Allt är hittat från Cheval ridsport! 

Fail

Red Cheeky idag, för första gången på typ 1000 år. Skrittade bara runt 25 minuter, men ändå, så härligt att sitta på hennes rygg igen! Lite piggelin var hon nog allt i början, men sen var allt som förr igen :)

Var till kiropraktor på eftermiddagen också. Var helt sne i mitt bäcken, så mina ben blev olika långa p.g.a. det! Han knäckte iaf mig (knak!) och masserade lite. Han visste precis var jag hade ont! Rörde han på ett ställe där det tog ont sa han bara "här har du ont", helt sjukt! Skulle egentligen inte ha fått göra "ansträngande" saker nu på två dagar (inklusive ridning...), men badass som man är så red jag ändå! :D

Så här glad var jag idag. Så här glad var Cheeky... ;)



Frågestund!

Ja, som ni ser, nu är det dags för frågestund :D Det är bara att fråga på om allt ni undrar om, här i kommentarsfältet!

Bett & Tänder

Jag tror vi alla kan hålla med om att val av bett påverkar hästen mycket. Om hästens tänder är dåliga kan den få problem med många olika saker. Därför behöver vi se till, att när vi använder bett på våra hästar. Att det verkligen är rätt storlek. Här kommer en film hur du kan mäta hästens bettstorlek.


Tävlingsbilder del 3

Här kommer ännu ett inlägg med tävlingsbilder. Tror detta får bli det sista, om inte någon annan vill ha bilder på sig. Lovisa och Lydia, blev fel när jag skrivit vem jag filmat. Ber så hemskt om ursäkt och hoppas det inte är alltför farligt. Filmade alltså Lovisa på Mossan, men har en hel del bilder på dig och Freddie, Lydia. :)

Lovisa och Mossan & Lydia och Freddie

Svar på fråga!


Wilma om Schnyggis:
Har ni alltid era hästar skyddade och varför:)?


Nej, vanligtvis så är de inte skyddade men nu var det ihopsläpp så vi lindade eller satte på benskydd för att skydda hästarnas ben :) Och om hästarna slår ihop benen när vi rider så har vi benskydd på då också!


Shopping



Var en sväng via My One på väg till konserten. Har trånat efter detta ursnygga schabrak från Schockemöhle ett tag, och nu såg jag det i butiken. Fick dessutom 25% rabatt så kunde inte låta bli att ta med det hem! Svårt bara att hitta matchande benskydd/lindor och pannband...



Inte min dag idag...

Vill bara banka min skalle i en sten just nu alltså... Hade fotat idag vid ihopsläppet, fick några bilder som jag var riktigt nöjd med. Sen då jag lägger in bilderna på datorn och ska radera en dålig bild så raderas hela mappen. Jättekul (känn ironin). Har försökt få tillbaka bilderna igen men de är borta forever. Tack o gonatt, nu går jag och lägger mig, och hoppas att livet är på min sida imorrn, för det var det definitivt inte idag. Ja, nu vet nu iaf varför ni inte få några ihopsläppsbilder från mig *suck*.
I ett tappert försök att vara lite positiv, så gick iaf ridturen med Loke bra. Blev en uteritt i skritt och trav. Blev någon liten öppna och lite sånt, och ett tag kände jag hur han riktigt höjde ryggen och trampade under sig! Duktiga Loke! :D
Slänger in en bild som Amanda har fottat på mig o Loke tidigare!

Schnyggis



Emii skrev ju redan om ihopsläppet så jag slänger bara in två bilder på min snygga ponny!


Valackerna

Här kommer filmerna på de snygga killarna som brallar och visar upp sig lite. Filmat med min mobil.


Ihopsläppet

Valackerna släpptes som sagt ihop igen. Har ju funkat bra mellan Zack och Jim just nu. Gick hyfsat lugnt till, men hovar flög lite ändå, vilket ni får se på en film senare. Jim väljer att skydda Loke mot Zack och blir sedan att jaga undan Zack, så fort han vill till Loke. Men gick bättre än förra gången. Så vi håller tummarna. Här är några bilder jag knäppte med mobilen på Jim.


Gårdagens ridpass

Cheeky har ju stått ett tag nu, men igår tog jag ett riktigt ordentligt ridpass eftersom hon får sin tappsko fixad idag och så är det ihopsläpp. Hon var riktigt jobbig till att böra med, men med lite jävlar anamma gick hon riktigt fint sen! Glassade runt på ridbanan och så fotade min mamma denna bild - ja, ni ser ju själva att jag knappt behövde göra något för att hon skulle gå fint! :)

(hoppas alla förstod att detta inte var särskillt seriöst...)

Gårdagens Outfit


Ridbyxor - Horze
Fleece - CRW
Ridhandskar - Roeckl
Ridstövlar - Mountain horse , Victoria High Rider

Schabrak - Savannah
Lindor - Showmaster
Träns - Capriole
Sadel- Throwgood

Tävlingsbilder del 2

Här kommer lite flera tävlingsbilder. Lär få bli flera inlägg. :)
Fanni & Classique


Utvärdering av Kimblewick-bettet

Köpte ju som sagt ett kimblewickbett med tungfrihet.
+ Zack blev mycket vaknare och lyssnade bättre på alla sätt och vis!
+ Lite starkare än vanligt bett men inte för starkt, perfekt för hoppning :)
+ Han var sjukt söt i det! (a)
- Bettet är ganska tungt (fast det är alla med kedjor)
- Man får inte tävla dressyr på det

 

image description

 

 


Ridlektion på Sleipner

Wow, alltid härligt med besöksrekord, men det här slog verkligen allt! :D
Red lektion på Sleipner, som alltid på onsdagar. Idag var det markarbete på schemat, och jag var riktigt taggad! Fick Ramia, en brun welsh cob, som är rätt trippig och pigg av sig, men det är ju bara kul! Vi hade väldigt bra övningar tycker jag, så jag gjorde en skiss i paint, haha! De gröna klumparna är där bommarna är upphöjda, dvs en sockerbit eller hinderstöd.
Övning 1: Är de upphöjda travbommarna till höger på bilden. Gick ut på att hitta en bra travtakt, vilket jag fick jobba endel med eftersom avståndet var lite krångligt för henne.
Övning 2: Upphöjda bommar på volt. Började med att rida utanför alla "hinder" och då man hade fått ett bra tempo och takt så  tog man med lite hinder och avslutade med att rida på hela volten med alla hinder. Med Ramia fick jag jobba mycket med att korta endel eftersom hon lätt tar jätteskutt över, men även ha bra bakbensaktivitet så hon inte tog jämfotahopp.
Vi var på komposten, där det är en stor bana, så det var väldigt skönt att ha plats i alla fall! Mycket gick ut på att hitta rätt takt, och jag var riktigt nöjd eftersom jag inte hade ridit Ramia på ett tag, så det var såklart lite ovant! Jag kunde länga och korta som jag ville, och det var nog i princip mitt mål med lektionen. Ska bli kul att hoppa henne nästa vecka! :) Kändes som om såna här pass skulle behövas oftare, så man verkligen jobbar och rider istället för att bara sitta o åka.
Tycker ni att såna här längre utvärderingar över passet är intressant, eller ska jag bara ta en kort förklaring av passet i fortsättningen? :)
Bjuder på två bilder på min kompis Sandra, då hon tävlade Ramia och kom trea! Hoppas det är ok, säg till om jag ska ta bort bilden!

Dagens träning

Blev att efter middagen att åka till stallet. Gjorde i ordning honom och testade sedan bootsen med hjälp av Ida. Men tragiskt nog är de för stora. Red på stora banan första gången och han var riktigt duktig.

Var dock nära att åka en gång, då en dörr öppnades. Det var jääätte lääskiiigt. Men nu var jag så duktig och höll mig kvar. Är väldigt trött så uppdateringen kanske inte har varit på topp från min sida. Men arbetade där lite i alla gångarter, blev mest i galoppen att öka lite för att han skulle komma igång. Annars tränade vi mest halter, vilket han skötte väldigt bra idag. Annars så red vi mest volter. Red även för Ninni en kort stund och fick lite tips.

Har endel att arbeta på, men det skall bli bra. Här får ni någon bild från passet. Provade mitt nya Savannah Schabrak från Horze. Gillar det!


Dagens ridpass



Inte världens mest smickrande bilder..!
Red ett pass på stora banan idag tillsammans med Emii och Jim. Hade på mig mitt nya schabrak, mina nya benskydd och mitt nya kimblewick (som jag för övrigt ska skriva en utvärdering av imorgon) :) Han gick inte att trava för han ömmade så mycket och var stel i hela bakdelen... Jobbigt... men på måndag blir det skor bak igen så att han kan börja gå normalt! Då ska det ridas! Men han var annars jätteduktig i skritten idag, märktes att han trivdes bra på kw-bettet :D Så blir att varva mellan det och sötmalmsbettet :)

Såg förresten att NI fixat oss ett fett besöksrekord så TACK :D


Linda ben



Hittade denna film för ganska länge sedan. Jag tycker att hon kommer med bra tips och dessutom visar hon med flera olika lindor, samt med och utan padd. Klart värd att kolla in!


Massvis med nya prylar!


↑ Det här kom i Höökspaketet som kom igår! (Ogilla att jag beställde det i Februari och det kom nu, DISS till Hööks leveranstider!) Grönt schabrak + matchande lindor och ett kimblewickbett :)

↑ Det här köpte jag på Granngården. Magic Brush (3 pack) som ska bli spännande att testa + en stor svamp som var i princip gratis!

↑ Och på My One köpte jag benskydd från Catago (fram och bak), ett rött schabrak från John Whitaker och en burk med salva :)


Kul!

Är nu hemma från konserten. Blev förvånanad när jag statistiken imorse. Fick sedan förklaringen att jag lyckats gissa rätt på ponnysanning.se. Så det var ju lite kul. Alltid bramed nya besökare också. Ska senare till stallet och rida, får se lite vad vi hittar på. Men hoppas att Amanda eller någon annan kan fota. Här får ni en liten video på Jim. :)


Rätt kille till hästtjej

För att ett förhållande mellan en vanlig kille och en hästtjej ska hålla måste killen acceptera vissa saker. Detta kontrakt borde alla killar skriva under som ska gifta sig med en hästjej! ;)



Förbindelse mellan NN (mannen) och hans tillkommande NN (kvinnan)

  • Jag inser att hästens utfodring alltid är viktigare än min middag
  • Jag förstår varför ett hästtäcke får kosta mer än en ny herrjacka, och varför hästen får två par nya skor varannan månad men inte jag.
  • Jag accepterar att hästens boende är lika dyrt som vårt
  • Jag är villig att stiga upp före gryningen på helgerna för att hjälpa till med lastning av häst
  • och jag lovar att inte svära eller komma med hotelser i dessa situationer
  • Jag kommer att tycka att det är roligt att göra picknicklunch till tävlingar, och sitta på en dressyrläktare en hel lördag
  • Jag kommer att lära mej de grundläggande fackuttrycken och alltid ha sockerbitar i fickan
  • Jag vill trösta dej när det går dåligt på tävlingar, och fira med champagne när det går bra
  • Alla aktiviteter såsom släktmiddagar och liknande måste planeras utifrån TDB
  • Att det kommer att vara sågspån i hallen, och vojlockar i tvättmaskinen är ett faktum, och jag kommer inte att klaga över hästhår på mina kashmir-tröjor
  • Självklart kommer hästens välbefinnande i första rummet, och jag ska inte visa svartsjuka
  • Jag kommer aldrig att klaga över räkningar till veterinärer, ridlektioner, utrustning etc
  • Jag kommer inte att insistera på en egen, dyr och tidskrävande, hobby.
  • Min fru är alltid den vackraste kvinnan, särskilt i ridkläder (även om det finns enstaka halmstrån i håret)
  • Alla skämt om hamburgare, dressyrnördar och liknande uppskattas INTE.

…………………………………… (ort, datum och namnunderskrift)


Källa: stallbabbel


Juli 2011

Några ridpass från Juli i somras:

1 Juli, varmt och en massa flugor.. trotsade vädret och lade upp tre stycken "hinder" på en serpentin med tre bågar. Zack var extremt seg och lyckades alltid hoppa konstigt, haha!

12 Juli, första gången jag red på hackamore... kommer ihåg att jag knappt kunde styra haha!

29 Juli, hoppade och mama var med och fotade, hoppade upp till 95 cm. Här var han riktigt fin :)


Tävlingsbilder

Här kommer några bilder. Internetet på båten ville inte funka för mig, så kunde inte blogga. Men här får ni ett kort inlägg. Konserten var jätte bra, vi är såå nöjda och glada. Men lite ledsna att den är slut. Hoppas ni har haft det bra!
Eva & Ra










Stallet

Har inte så mycket att säga egentligen, blev en lång ryktning för Jim, o han verkade gillade det :) Har inga bra bilder på Jim än, så ni får två på söta Zack istället!

Horze VS Hööks

Ja hörrni, nu vill jag höra era åsikter, vad är bättre, Hööks eller Horze?
Själv har jag inte sådär jättemycket åsikter, etersom jag inte shoppar så jättemycket ridsaker precis... Men om jag skulle välja bara sådär så skulle jag nog ta Hööks, dock vet jag inte riktigt varför, haha!

Men har ni själva några erfarenheter om kvalitén, utbudet osv? :)



Vänskap



Vänskap är inte enbart häst - häst. Hästar kan även finna en vän i katter, kaniner, getter... Eller som i detta fall, en hund! Hur gulligt är inte det? :D


Bilder från Dressyrtävlingen

Fotade ju som sagt på dressyrtävlingen på Sleipner, men kom först i mitten av LB:n, så hann tyvärr inte fota alla. Men lägger upp några bilder här, det är helt okej att ta bilderna, så länge ni länkar till www.stallamigo.blogg.se, och så får ni gärna skriva att det är jag, Josephine, som har fotat! Och är det någon som vill ha fler bilder av sig själv så kan jag mejla eller lägga upp dem här, det är bara att slänga en kommentar! :)

Plans för the day

Dagens planer:
Skola 9 - 15

Till stallet o fixa med Jim, tar med kameran och försöker knäppa några bilder med :)

Träningsverket

Ja, idag är jag ensam på bloggen, för de andra drog till Sverige. Tror att någon hade fixat något tisinställt, o det har jag med, så ni lär nog få uppdatering ändå!
Ni får en bild på en söt Loke i lerig hage :)

Dagens påhitt

Idag blev hästarna vaccinerade så inget tungt alls, fick finnas på schema. Vilket var lite synd, då det var planerat att jag skulle rida för Ninni(stallägaren). Men det är bara att ta nya tag. Som ni kan läsa lasttränade Ida, då kunde jag inte låta bli att ta in Jim, rykta honom.

Sedan gick jag ut till stallplan där transporten står. Eftersom jag inte känner han utan och innan gick vi först bara runt den lite, för att se hur han reagerade.
Sen kollade vi lite vid den lilla dörren och gick runt, backade lite och stannade. Arbetade lite så , sedan tog Ida och hennes pappa ner rampen.

Gick först bara förbi rampen för att se om han skulle reagera nu då. Men ingen reaktion direkt, så testade att gå rakt emot, stanna backa. Sen snusa lite på rampen och ett steg upp, backa. Så höll vi på lite. Avslutade efter att vi några gånger fått båda framhovarna ordentligt på rampen och stå lugna. För att sedan backa rakt ut, vill vara noga med det för att undvika skador.

Är riktigt nöjd med honom och han skötte sig jätte bra. Kommer sakna honom när vi åker på konsert nu, men Jossan skall mocka och ta hand om honom. Sedan fick han gå ut naken, när det var så vackert väder.
Här får ni några bilder.


Extrem balans

 

Alla som läser ponnysanning har säkert sett denna bild redan eftersom de ganska nyligen publicerat den, men hur coolt är det inte att cykla på en enhjuling efter en häst?! Nästa mål för mig och Cheeky nu då ;))

Källa


Lastträning

image description
Alla hästarna i stallet blev vaccinerade idag, enligt mamma hade det gått bra! Vi andra måsta ju sitta inlåsta i skolan hela dagen :( Men åkte till stallet nu på kvällen och lasttränade lite. Tror aldrig det gått så bra att lasta som idag, haha! Om det är för att Zack inte behöver se efter flocken lika mycket längre när han inte är boss eller om det är för att jag hade en massa havre är frågan ;) Bra gick det i alla fall!

Ska lastträna en gång till ganska snart och sen ska jag fara till travbanan och rida lite på nån bana där, för 17 Maj har jag planerat att vi ska vara med på en dressyrtävling på travbanan :) 

Imorgon åker jag, Amanda och Emii till Sverige på konsert så blir inte mycket uppdatering från min sida eftersom jag fortfarande inte kan skriva tidsinställda inlägg :( Men vi ska ha det nice!


Smakprov

Här får ni ett smakprov på bilder från tävlingen.  Om det är någon bild ni vill att jag tar bort så skriv. Om ni kommenterar bra så får ni se fler bilder. Kommentera också om ni vill ha på er själva, så kollar jag om jag har några. Är inte fantastiska, men det är bilder. Annars är det bara att ta bilderna, men kom ihåg att länka till www.stallamigo.blogg.se!

http://rebeccashafranov.blogg.se/
www.teamsundlof.blogg.se
Lydia (Skrev fel menade Lovisa men har endel bilder på dig och Freddie. Förlåt!) filmade lite när du red, så vill du ha filmerna. Kommentera så laddar jag upp på
videofyme.




Post från England

Idag fick jag en leverans från England. Det är hästigt och till för ryttare, någon som kan gissa vad det är? ;)


 


Uteritten del 2


Vad pysslar jag med?


Sitter och pysslar med nånting väldigt intressant (i hästväg ;D). Kan ni gissa vad? :D


Hiss

Jag vill hissa butiker som har veckorea. Tycker det är ett rätt smart sätt att ha rea på, då man som köpare, kan köpa något på rea, då och då. En solklar hiss från min sida! Ser inga negativa saker med det, förutom om man råkar missa en bra rea. Så passa på om ni vill ha inspiration till hoppbanor eller kanske råkar ha en katt?


Finns det kingsland-kavajer?

Den frågan ställde Emmi igår, och jag visste att jag hade sett någon kavaj någonstans. De här är de kavajer som tillhör sommarkollektionen, är det någon som faller er i smaken?
Själv tycker jag inte riktigt om någon, i alla fall inte till dressyr. Som hopp-kavaj skulle jag däremot kunna ha den svarta men KL-loggan på eller den första, men det är ju bara som jag tycker!

Bilder från igår


Konsert

Ida, Emii och jag drar iväg på konsert ikväll. Jag har fixat tidsinställda som jag hoppas kommer upp som de ska, annars blir bloggen tyvärr lite tom idag och imorgon... Ni får ha det så bra här hemma medans! :)


Trevlig dag!

Vet inte riktigt vad det är för fel på mig idag, har sovit hur bra som helst hela helgen men nu ikväll slocknade jag framför datab! Men har iaf haft en riktigt kul dag med tjejerna idag! Först så red ju jag och Zack ut med Emii och Jim för första gången, vilket gick hur lugnt som helst ;) Var som om dom aldrig gjort annat! Men sen skyndade vi oss vidare till Sleipner för att kolla på dressyrtävling. Fotade en massa fast solen lyste så starkt så det blev ganska skarpa skuggor och mörka bilder (dock var det sköööööönt!!!)

Imorgon blir det ridning för mamma under dagen och jag ska försöka hinna lastträna under kvällen om det är fint väder! Är ju liiiite tränings och tävlingssugen så måste ju få lastningen på grej ;)


Stalldag

Jaa, dagen har spenderats med Karrböle-gänget, dvs Stall Amigo!
Vi träffades allihopa i stallet, och jag skrittade ut med Loke tilsammans med Amanda o Cheeky som promenerade. Riktigt mysigt var det, och härligt väder var det med!
Sen red Ida o Emmi ut med sina ponnyer, och jag o Amanda var med och gick o fotade, med det har ni ju redan har sett ett smakprov bilder från. Efter som jag bara fotade andra hela dan så har jag inte så mycket bilder att bjuda på, de andra får lägga upp de bilder de vill, så ni får en på mitt fina sällskap idag!

Smakprov

Har nu fått bilderna från uteritten, så här får ni ett litet smakprov. Sitter snett med benen vilket ni kan se på några bilder, men beror ettdera på att den är sned, eller att Jim är snett musklat. Men ser ut som vi får anmäla intresse till sadeldoktorn. Men här kommer bilder, tagna av duktiga Jossan.


Första Uteritten

Med Zack skedde idag. Gick jätte bra inte några sura miner där. Var så underbart väder idag också. Blev mest skritt och lite trav. Först var han lite seg, men efter första traven släppte det lite. Så det var skönt. Han blir mer och mer säker och hoppar inte till alls något mycket längre. Jätte duktigt av honom. Jossan fotade, så kommer bilder när jag fått dem.
Var som sagt även och kollade på dressyrtävlingen på Sleipner och fotade. Synd att det blev lite kyligt i slutet men bilderna blev bättre då. Hoppas ni har haft en bra dag också. Håll tummarna att jag får bilderna snabbt från Jossan.


Dressyrtävling på Sleipner

Karrbölegänget är på okänd mark - just nu befinner vi oss på Sleipner och leker paparazzi. Alla hästar i Karrböle är fixade och motionerade, det betyder att vi har massor med bilder tills ikväll!


Hiss

image description



Hittade denna ursnygga hökasse imorse. Lite stil-skillnad från vanliga IKEAkassar ;) Finns att köpa t.ex. hos charlies.nu!




Ålands hästar

Har två frågor till er läsare. Så svara gärna, tycker dethär är intressant. Då vi alla är så olika och tycker så olika om hästarna.

Om ni skulle få välja att rida någon annans häst på Åland, vems häst skulle det vara?
Vilken av våra hästarna skulle ni helst ha som egen?





Dagens arbete

Försökte idag trotsa vädret med mitt oanvända Schöckmöhle Schabrak och de nya ridbyxorna. Ledde till en väldigt hårig outfit haha. Mitt humör var inte på topp under dagen, vilket resulterade att passet inte gick sådär jätte bra. Men även vädret bidrog till det hela, då Jim ville undvika blåsten och snön/regnet så blev han lite svårt att böja osv, han är lite stel också. Hade tänkt arbeta ordentligt lösgörande men som sagt, vädret hindrade det lite. Men något bra med passet iallfall var att vi lyckades få till några hyfsat bra galoppfattningar.
Bjuder trots det på en liten video från passet. Men först en bild efter passet, hur blöta vi verkligen var. ( Som är tagen av Amanda.)

image description

Sånt här ägnar man sig åt då man har tråkigt... ;)

Har inte riktigt kännt mig bra idag är trött som bara den och känns som om jag har feber... Till stallet ska jag i alla fall imorgon, hehe ;)
Hade btw lite småtråkigt idag, så fixade till lite snygga *host* bilder ;) Bilderna är från typ ett år sedan, då Zack kom till Karrböle och släpptes ihop med de andra hästarna. Loke ville helst ha Cheeky för sig själv, och Zack sprang runt och visade upp sig!

Snöstorm

Riktigt ruskväder idag. Tur att vi i Stall Amigo vet hur dåligt väder ska tas! Hästtäcken på så klarar man allt ;)

image description



Rätt gissat

Det tog inte länge förrän något gissade rätt. Lydia satte huvudet på spiken och gissade att jag köpt ett Schabrak från Lantbruk. Så hon satte det direkt! Schabraket är brunt och jag tror det kommer matcha mina ridbyxor riktigt bra. Här får ni en bild på schabraket:
http://teamsundlof.blogg.se/

Pikeur Spring/Summer Collection

Ett smakprov på Pikeur´s vår, sommarkollektion. Ger den en hiss då jag tycker det finns endel godbitar, jag inte skulle tacka nej till. Blev lite förtjust i kavajen som finns med, men gillar även pikérna. :)
Vad tycker ni , Hiss eller diss?

Visste ni att...?

Loke har en liten fläck, socm är formad som ett hjärta, precis vid ena kronranden!


Beslutsångest

Har väldans lust att köpa ett nytt träns men vet inte vilket av dom här jag vill ha. Båda är från hööks

↓ Fanns ingen bild i svart men om jag köper det ska det vara svart ;)


Vilket tror ni att passar bäst på Zack? :)


Låt aldrig...

Mig gå i hästbutiker. Har varit till Häst & Fritid & Lantbruk såhär på morgonkvisten. Det var inte tänkt att jag skulle köpa det jag köpte, men kunde inte låta bli. Letade igentligen efter något annat, men eftersom det inte verkar finnas på Åland. Får jag hoppas att jag hinner,hittar det när vi åker till Sverige. Tror det kommer bli jätte fint på Jim. Så, det är alltså till Jim och är av märket:
Den som först gissar rätt på vilken butik jag köpte det ur och vad jag köpte vinner en länkning! :)



Sötis hest

Blev en sväng till träningsverket för mig igår, har ju inte varit där på ett tag nu! Blev ett gruppass, CXworcx, och sen en kort sväng på springbandet. Kom fram till så mycket som att det där springbandet inte riktigt är min grej, ska man jogga så ska man komma nån vart! ;)
Brukar ni andra hästmänniskor träna något utöver ridningen? :)

Sen for jag till stallet med Janina, hon visade hur man skulle stretcha honom. Han var ju till Micke, massören, i torsdags, och han hade lite spänningar här och var, men inget farligt som tur var! Och det var ingenting i senorna, så det var ju bra! Dock har han en ryggmuskel som vi ska hålla koll på, blir den hård och stel igen så skulle kan komma igen och massera :)
Vi gick även på en liten promenad med Lokisen, dog lite hur söt han var, haha! Han har såna tydliga miner, ett tag blev han lite småsur över att han skulle behöva gå en bit bakom oss, och det visade han tyydligt, haha! Borde verkligen försöka fota hans olika uttryck! Sen då han väl fick komma fram och gosa så såg det ut som om han skulle vilja hoppa i famnen på en, jaa... hästen är lite speciell ;)
Har btw liite bildbrist, måste försöka fota oftare i stallet! Så blir lite arkivbilder, som ni säkert märkt ;)

Ttouch

När vi flyttade hittade jag massor av gamla hästböcker som har legat undangömda. En av dem är "Hästmassage och Markövningar med Ttouch och Tteam" av Linda Tellington-Jones. Bläddrade igenom den och blev full av inspiration! Övningarna är väl beskrivna, men för en normal hjärna kan det lätt bli för mycket information när man läser boken. Såhär lyder baksidestexten:

"Ett oönskat beteende hos en häst har ofta orsak i smärta, ömmande muskler, rädsla och spänning i hästens kropp. TTouch är en serie cirkelrörelser som utförs med händer och fingrar. För varje TTouch hålls händer och fingrar i olika positioner och appliceras med olika hårt tryck, beroende på responsen från hästen och den önskade effekten. De kan användas till att främja och öka avslappning, förbättra fysisk förmåga, reducera stress vid tävling etc.

TTeam-övningarna består av två delar: ledövningar och hinder. De lär hästen att använda sin kropp på ett sätt som förbättrar balans, självkontroll, precision, finmotoriska rörelser och ögon/hov-koordination"


Jag vet inte själv om jag skulle göra allt i boken (många övningar kräver att man är flera samt har väldigt många redskap), men den är definitivt värd att hämta inspiration från!

Läs mer: http://www.ttouch.com/


April 12, 2012

(Inlägg som jag skrev igår, men publicerade först idag, hehe...)
Skulle bra gärna vilja gräva ner mig i en grop och bara sova, eller något, haha! Är så sjukt trött så jag vet inte vad, men måste ju vara lite duktig och vara liiite aktiv här, så lägger upp en film som jag gjorde då Loke var sjuk, och jag var så gott som helt säker, på att de var de sista två veckorna jag någonsin skulle få se honom. Tur att det inte blev så!
Många bilder är inte sådär jättesmickrande, ehe... Min sits är sämst och ja... får hoppas att det har förbättrats lite i alla fall ;)


5 saker ni inte visste...

Eller kanske visste? ;)

  1. Jag har ramlat av Zack 12 gånger, varav typ 10 har varit för att han bockat!
  2. Mitt rum ser alltid ut som ett bombnedslag och vill inte städa förrän jag verkligen måste, men i stallet så tycker jag bara det är kul!
  3. Jag är väldigt lik Zack till sättet.. otroligt envis och gör ingenting gratis ;)
  4. Jag har tävlat två gånger (båda gånger med Zack), en gång hoppning och en gång dressyr.
  5. Zack har två växlar, långsam och megahyperaktiv (och jag har bara en växel, långsam, hahha).



Bjuder!

De andra kommer nog vara lite glada på mig för det här hehe. Så går det när man uppdaterar bloggen sent på kvällen men här kommer två filmer. Såhär är vi egentligen i StallAmigo...ibland. Men lite kul måste man ju få ha. :)




På Önskelistan

1. Ridhjälm
2. Röda Ridbyxor
3.Boots
4. Guld pannband

Kungar!




Finaste ekipage som någonsin funnits! (förutom jag och Zack då ;D skämt åsido ;)) 


Dagens påhitt

Som ni ser har vi försökt videoblogga från stallet. Blev idag ett pass från marken med Jim. Longerade lite på lina, lite löst och tränade lite varvbyten. Han var riktigt duktig och super pigg! Han riktigt spände upp sig ibland och ville visa upp sig själv. Säger det igen, han är så otroligt kul att arbeta med och arbetar så gärna. Man blir så glad och motiverad av att hålla på med honom. :)


Fredagen den trettonde

image description Usch, börjar förstå hur det känns att vara mamma till ett sjukt barn. Jättejobbigt att se att Cheeky har ont! Var ut på en liten bensträckarpromenad idag. Hon gick stolpigt men samtidigt är det inte så konstigt med tanke på att hon är nybehandlad. Efteråt masserade jag och stretchade, kan ju säga att jag inte var högst upp på Cheekys "tycka-om-lista" just då ;) Tur att hon är så söt, haha!

Live-blogg!

I
EDIT; Tyvärr lade Idas iPhone av så vi fick avbryta :) Ni fick en failvideo på köpet, haha väääldigt intressant!

Loke & Jim

Här kommer bilder ifrån ihopsläppet.


Föltäcken

image description
Kolla in detta urgulliga föltäcke! Kanske nått för föl som föds mitt i vintern? ;) Finns att köpa hos extremehorsemakeover.com!

Tacksam

Åh vad glad jag blir när jag tittar in och ser statistiken såhär på morgonen.  Vi har ett nytt besöksrekord! Jag vill passa på och tacka från oss alla, hur duktiga ni är på att kommentera och kolla bloggen. Det är underbart att blogga när man får gensvar. Såå keep it up! Så ska vi försöka hålla igång bloggen med bra uppdatering. :)

Amanda, Jossan och Ida. Själv är jag bakom kameran. :)



Kiropraktor

Idag har CheekyPeeky blivit ompysslad av Micke. Hon ömmade rejält vid korset, sjönk liksom ihop när Micke tryckte där. Hon fick iallafall behandlig med laser, massage och sen så knäckte han henne. 3 dagars arnika-kur och prommenader så ska hon nog börja bli bra igen! Micke kommer tillbaka den 11:e maj och ska kolla om hon blivit bättre samt eventuellt behandla henne igen.

Har iallafall Cheeky nu  fredag, lördag och söndag så det kommer bli mycket ompyssling! Det kan skruttan behöva, inte kul när man är dålig... :(

Förlåt Cheeky.... Men du hade faktiskt en liten tunna på magen i somras! ;)

 


Trött..

Är så trött som jag vet inte vad, och har vart det i princip hela dagen. Borde verkligen plugga lite till på samhällaprovet men orkar verkligen inte. Måste ju försöka vara lite aktiv här, så bjussar på några bilder som Janina har fottat på mig och Loke, i alla fall!


Markarbete!

For till stallet med Emii idag och medans hon tog ut Jim på en promenad tog jag in och fixade Zack. Han var på jättebra humör idag! Trevligt värre :D

Sen tog jag ut honom på lilla banan (äntligen kan jag rida där hehe) som var precis lagom mjuk och torr! Började med att värma upp honom ordentligt i alla gångarter, han var en aning stel innan han kom igång ordentligt (efter en massa jobbig galopp). Sen jobbade jag lite över två bommar i skritt och trav. Hade tänkt jobba i galopp också men det var fel avstånd och orkade inte hoppa av och ändra (lat?) så jobbade en massa över en liten cavaletti i trav och galopp, gick jättebra i vänster varv men höger var lite sisådär ;) Men mot slutet så ordnade det upp sig.

Efter en massa jobb så blev han ganska trött så hoppade av och tog av sadeln, sen hoppade jag upp igen barbacka och hoppade några sista hopp, travade av honom och skrittade :) 
Både nöjd ponny och ryttare efter ett mysigt ridpass :D Zack blev lite extra nöjd när han fick mat efteråt ↓
image description
Har förresten haft lite problem med tidsinställda inlägg så vissa inlägg hamnar inte först utan vid det datum där jag skrev inläggen? Konstigt iaf, men ska försöka få grej på det ;)


Hovarna fixade

Idag fick Jim sina hovar fixade, skönt. För det behövdes verkligen.
Det har varit lugnt och funkat bra med ponnyerna just nu, så det är hoppfullt.
Var idag på promenad med Jim, travade en del. Tränade på att stanna, backa och vända. Han skötte sig exemplariskt och var så duktig att när man sprang, kunde han fint korta traven också. Är riktigt nöjd över honom. Han vart en liten piggelin. Hoppas ni läsare har haft en bra dag! :)
En bild på en Sovve hov.


Idé

Vad tror ni om jag skulle skriva om hur jag började med hästar och hur mitt hästliv sett ut sen dess? :)
Ta upp helt enkelt, hur jag började, ridläger, sköthästar osv. Kom gärna med flera idéer om ni vill ha bra uppdatering.
Kommentera vad ni tycker!





Film

Här kommer en film jag gjorde om Ida och Zack för en tid sen, rätt länge. Gulliga!

Högst på shoppinglistan

..är de här benskydden från Catago! Dock ser de väldigt ljusa ut på bilden så hoppas att de är lite rödare i verkligheten :) Finns att köpa på Charlies!
image description


Återförenade

Nu är kärleksparet (eller?) återförenade igen! Innan stod ju Zack och Cheeky i en hage och Loke och Jim i en annan men nu tog vi ut Cheeky och satte henne med Loke, samtidigt tog vi ut Jim och satte honom med Zack. 

Det gick rätt lugnt till, i början så åt de bara och ibland så travade de runt lite och sånt ;) Men inte mycket mer, förutom att Zack gjorde några av sina jättesparkar (ser ut som om han satsar på att sparka ner månen ;)). 

Nu ska de få stå så här åtminstone en vecka och sen får vi se lite hur det blir, vi får hoppas att det här ska funka till slut!
Ni får två bilder på en stolt Zack!




Onsdag 11.4

Är mitt i en provperiod nu, härligt...eller nej.
Var ridlektion på Sleipner iaf, red Indiana, en söt liten tinker. Hon var pigg o glad, men inte som flugan som bockade som tusan i galoppen, haha! Tur att Julia har bra balans o satt kvar :)
Bjuder på en bild på mig o sötaste Lokisen, som btw far till massör imorrn! Janina har fottat!

Lyxoutfit

Ridhjälm - Charles Owen Wellington
Ridhandskar - Roeckl
Ridstövlar - Cavallo Piaffe
T - Shirt - Pikeur Annabelle
Ridbyxor - John Whitaker

Träns - Otto Schumacher
Sadel - Excelsior
Schabrak - Schockemöhle
Lindor - Yearling

Film

Här kommer en film med Loke och Jim ifrån hopsläppet.( Det som skedde tidigare)


Kommenterar ni så får ni se bilder! :)



Bilder - Återsläppet

Med fokus Jim. Ida får berätta om ihopsläppet. :)


Hingstnacken!



Zack gör sin berömda hingstnacke-pose! Dock lyckades han inte så bra i somras (lite väl fet hals...?) ↓



Cheeky



 

 


Diss

Min diss går till när hästarna fäller sin vårpäls. Det var längesen jag sett mig så hårig, man kan inte hållas ren och håret flyger över allt. Vissa av Schabraken kan man tror att inte tvättats på flera år. Det är ju även jobbigt för hästarna att fälla en massa päls. Näej, det gillar vi inte. Längtar så tills hästarna fällt klart.

Här kommer en modell på vad för borste man kan använda när hästarna fäller.

Dagens ridpass

Blev ett pass på banan idag, samtidigt som Emmi och Jim red. Var lite action där ett tag, men det får Emmi berätta om ;)
Stalldagen började riktigt bra i alla fall, för sötaste Loke började gå mot mig då jag skulle ta in honom. Det är sånt där som ingen annan kanske lägger märke till, men de är de där sakerna som gör att man blir helt varm i hjärtat och överfylld av glädje redan från början! Dessutom är Loke inte den typen som kommer då man ska hämta honom, jag har bra många gånger fått springa runt i hagen, i alla fall i en halvtimme, för att få fast honom, så ja.. ;)
Men nu till ridpasset! Red somsagt på lilla banan, och bev lite olika övningar. Blev inte ett jätteseriöst dressyrpass, utan fokuserade mest på att det skulle vara kul! Mycket skrittarbete med någon skänkelvikning och öppna här och där, inte superperfekta men fick några som jag var nöjda med. Sedan lite trav, lite volter, jaa... ni fattar, haha! :D Loke var riktigt pigg o glad, nästan för pigg ibland för han kändes som en ångvält vissa stunder, sötisen!
Fotade bara lite med mobilen efteråt :)

Dagens pass

Var så envis att jag valde att rida på banan idag, trots blåsten. Fick skylla mig själv när ett vitt lock började lätta och ponnyn blev rädd och jaa...jag åkte av, första gången på Jim. Det tog inte länge, men jag har mig själv att skylla. Men nog var det minst sagt förvånade när man låg där på marken.

Gick över några bommar med honom och skuttade över mini cavaletti, sista skutten gick bra. Han vart lite osäker ibland, vi har ju så udda bommar. Men det gick annars bra han kanske inte var super pigg i skritten men han bjöd bra i galoppen och oftast hyfsat i traven tills han blev lite trött. Kondisen är inte den bästa så sen när allt lugnar sig så ska det tränas.

Gick hyfsat med tanke på hur lite jag skuttat osv, men var kul och han skötte sig bra. Så lugn och fin med tanke på blåsten, även fass vissa saker var lite läskiga. ;)
Har inga nya bilder , kommer troligtvis några imorgon. Så snäll är jag så ni får en på Ida och Zack.


Påsklovet

Har spenderat halva påsklovet ute i på landet hos Mammas pojkvän (därav ingen bloggning, har inte haft internet annat än telefonens 3G). De har ett stall på gården med tre hästar; två isisar och en travare. Himla söta hästar, hihi! Måndagen blev iallafall en stalldag. Vaknade tidigt så hästarna fick komma ut redan vid sju. Eftersom de andra i sällskapet inte behagade stiga upp tog jag och mockade alla tre boxar också för att fördriva tiden.

Fick rida deras ena isis också medans en annan tjej körde deras travare. Har inte töltat på årtal, så det var himla kul att så pröva på det igen (sen vet jag inte hur bra tölten var, svårt att bedömma när man inte är van ;) )! Var ute runt en timme och båda hästarna var sådär mysigt svettiga när vi kom tillbaka, haha.


 



Mysritt i skabbväder!

Mamma och jag tog Zack på en promenad, jäklar vad det stormar där ute i Karrböle (nog för att det alltid gör det men..)! Blev bara en kortis när det blåste så mycket men hoppade upp och travade lite barbacka, han skulle behöva få galoppera lite snart. Vi som ska satsa på superkondis och biffhest till sommaren! Han har dock tappat en massa muskler nu när han mest har vilat och bara tagit det lugnt :( Men snart blir det ordning och reda!

Ni får en bild från när jag var till Ämnäs och hoppade senast!

Foton 07.04.12

Här kommer del 1, allt är inte supervackert, men ha i åtanke att vi just börjat lära känna varandra och lilla jag hade ju en paus pga omständigheterna. :)


Planer för dagen

Hejsansvejsan!
Just nu sitter jag högst antagligen i skolan och pluggar..
Dagens planer är nog stallet direkt efter skolan, blir en uteritt eller något med Loke. Om jag hinner hade jag tänkt fara till träningsverket efteråt, men får se hur det blir med det ;)
Bjuder på nån bild från Turkiet! :)

Power Boy RP 112


1984
Downland Folklore - Saoud ox
Sveriges första ELIT-premierade ridponnyhingst, är en hingst med prestationsblod för både hoppning och dressyr. Han har själv tävlat dressyr upp till FEI-klasser mot ponnyer och till Msv mot hästar.

Min absoluta favorithingst genom tiderna! Så otroligt snygg och fint steg och allting.

Video

Jag har inte glömt Eva, att du önskade en film när jag red Jim. Har inga filmer än från provridningen. Men det är alltid något, såhär kommer den. Och förlåt mitt Flordia, det skall stå Florida :)

Dagens uteritt

Red ut med Janina och Loke idag. Blåste som sjutton, men vart lite lugnare i skogen när man skyddades av träden. Blev att rida samma väg, då det är snö kvar på vissa delar. Men vi red en lite längre bit på vägen istället. Blev några längre travsträckor och några korta när vi travade ikapp. Jim skötte sig riktigt bra med tanke på blåsten. Men blev några hopp fram då och då, men är helt okej när han är ny. Han vart pigg, det är ju alltid kul att rida ut, men gick bra att kontrollera.

Såg till att snabbputsa tränset idag också, vill ju hålla det snyggt och få det ännu mjukare och bättre. Man ser alltid lika ren ut när hästarna fäller, men det är något man får ta. Har lite planer för imorgon, men beror på väder och skolan hur det blir. Meddelar er imorgon. Har lite bilder (= en masssa men från samma tillfällen.) Ni får lite ihopsläppsbilder för från dressyrpasset kommer dyka upp senare.


Det värmer!

Jenny om I'm back!:
Hej! måste bara säga att eran blogg är helt awesome <3
blir alltid så glad då jag kollar den, men kan ni försöka uppdatera lite bättre :D?

Tack så mycket! :D Åh, det är sånhärna kommentarer som får en att fortsätta blogga! Vi ska helt klart jobba på det, nu är ju Jossan tillbaka så nu är vi 4 på bloggen igen! :)


I'm back!

Ja, som rubriken säger så är jag nu tillbaka på Åland! Har haft det jättebra i Turkiet, massor av sol o bad har det vart! Kommer eventuellt upp någon enstaka bild här, men det här är ju en hästblogg, så får se hur jag gör ;)

Har förrsten funderat lite, och i och med att jag inte har någon egen häst, och bara far till stallet tre gånger i veckan, så lär ni få rätt många random inlägg med tankar, utrustning och sånt där :) Blir nog bra det med, men just so you know ;)
Har saknat sötaste!

Matvanor



Något jag tänkt på nu när jag börjat vara mer i stallet. Hur mina matvanor ruineras. Jag missar mål och äter hur annorlunda som helst. Även fast jag ibland tar med något, blir det oftast att jag glömmer det och äter inget istället. Jag kan vara i stallet runt 6 timmar utan att äta något, utan att vara särskilt hungrig även fast jag vanligtvis skulle dö av hunger. Så fina läsare, se till att vara duktiga att kommentera. Så att vi vet att det finns intresse, vad vi kan förbättra och vad ni vill läsa. Min fråga till er är:

Hur ser era matvanor ut när ni är i stallet?

Vad/hur brukar ni äta om ni äter något?




Förlåt & Tack

Förlåt mig för den usla uppdateringen och Ida, vad duktig du varit med att uppdatera själv nu, några hyllningar till dig. :)

Iförrgår

Red jag ett pass på ridbanan, ni skall få bilder från det. Provade tränset jag köpte och mina ridstövlar. Gillar dem och fick ingen direkt smärta förutom att det kändes i benen och jag gick lite kul.
Arbetade mest med lite olika volter för att mjuka upp honom och han skötte sig jätte bra. Han gick framåt under hela passet, man kände när han blev lite trötter. Provade senare under passet att ta galopp några gånger, han vart pigg, pigg. Testade att öka lite för att få med bakbenen och nu förstår jag lite mer, varför Sussi tyckte att jag ofta red långsamt när jag skulle öka med Sovve. Han skötte sig felfritt så nu ligger bollen hos mig att få en bättre sits, få en stillare skänkel och kunna sitta ner bra. Ska bli otroligt kul att få jobba med honom.

Igår

Fick han vila och ta det lugnt. Såg hur lillpojken låg ner i hagen, så gick fram till honom och satte mig ner en liten stund och tittade på när han snarkade. Han är så otroligt fint, så söööt när han låg med mulen ner i marken och sov. Sen var jag tvungen att mocka klart och pappa kom och hämta mig.
Här får ni ett litet smakprov från bilder från ridpasset.







Söta hinderdekorationer!


Finns att köpa här för 399 kronor! Man fäster dem runt bommen med plastband.


Scapa Sports 2012


Vad tycker ni om Scapas vår/sommarkollektion? Själv tycker jag att de lyckats bra ännu en gång! Älskar att de vågar ha lite färg på sina schabrak :D

Gårdagens & Dagens ridning

Igår
Red ett pass på stora banan men den var lerig så Zack sjönk ganska mycket. Blev mest i skritt, han var riktigt stel så hela ridpasset gick åt att försöka mjuka upp honom lite. Han kändes inte riktigt bra men ibland får man väl ha dåliga dagar ;)


Idag
Red ut en sväng runt "barbackarundan" som vi kallar den ;) Måsta dock leda honom i början när det var grus och lite stenigt. Idag var han riktigt mysig och pigg! :D Travade lite men bara på lite längre tyglar och han fick välja tempo själv. Det märktes att han ömmade när vi travade på gruset så vi travade mest i mitten av vägen där det var gräs! Han var inte alls lika mesig som han brukar vara utan fast det var en massa läskiga saker överallt ;) Sen fick han gå naken utan täcke, han kommer vara vackert lerig imorgon!
image description

Dagens outfit


Tröja - Kappahl

Väst - ?

Ridstövlar - Victoria High Rider

Ridbyxor - Aequus

Schabrak - Showmaster

Träns - Capriole , Källqvist

Lindor - Showmaster

Snabb mobilbloggning

Dagens bonus: Bytte ut ett trasigt spänne på Cheekys täcke, känner mig väldigt teknisk!


Zacks släkt

Eftersom både Manda och Emii har skrivit lite om hästarnas släkt så tänkte jag också skriva ett. Släktforska på hästar är typ det roligaste som finns! Men Zack är inte den lättaste att hitta någonting på. Men det här är vad jag fått fram:

Antar att han är född någonstans i Sverige, vet inte var och vet inte vem uppfödaren är men när han var ett år så såldes han till en tjej som red in honom. På samma ställe fick han också ett föl som heter Nova och står på Nybyggets Ridläger i Sverige :)image description
Zack 1 år och hans hagkompis. Jisses vad smal han är fram jämfört med nu, hihi!
Sen när han var 4 köptes han av Gryta Södergård AB som också tävlade honom lite i både dressyr och hoppning.

2007 så köpte Sleipner honom och något år därefter började jag som skötare på honom och nu i Mars 2011 så köpte jag och mamma honom!
image description
Zackens far Caronius
image description
Zacks mor Lorina (bruna ponnyn i bakrunden)

Zacks föl Nova (f. 2005, u. Grönvagns Candy)


Superstall i Florida tillsalu

 

"Den 31 maj auktioneras Padua Stables ut, en hästanläggning i världsklass. Här finns nästan 350 hektar mark med sjöar, galoppbana, elva stall med sammanlagt 202 boxar och egna avdelningar för betäckning och fölning.

Bostadshuset har åtta sovrum, fem badrum och pool. På området finns även hus för gäster och personal."

 

Sugen på det, någon? ;)


Attyroryhorses

Titta här, vad Janina hittade. En hemsida med hästar från Attyrory, som Jim! Tycker det är rätt kul att hon hittade hemsidan. Måste vara här han kommer ifrån, eftersom han är Importerad från Irland. De verkar vara mest fokuserade på hoppning och terräng. Här kommer några bilder som jag lånat från hemsidan, av hästar som är tillsalu.

Påminner inte dethär stoet lite om Jim? :)




Dagens aktivering

Åkte till stallet med Ida idag, var full fart i stallet. Först gjorde Ida något med Zack när Cheeky stod inne. Sedan bytte vi och Jim o Loke fick komma in. Jim var riktigt lugn att göra i ordning idag och skötte sig bra.

Valde att longera honom idag. Blev att jag först skrittade fram honom vanligt, gjorde övergångar vid hand, att jag började springa, han följer efter osv. Sen fick han longeras i skritt och trav i båda varven. Han var duktig, att sakta av var lite onödigt ibland, tycker han. Handlar mest om att jag måste välja vilka kommandon jag vill ha, för skritt, halt osv. Men gick annars bra, han är så otroligt mysig att hålla på med.
Ida var duktig och fotade lite.

Så här kommer några bilder. Ser lite kul ut i stallmössan, den blir bara större och större haha.


Snygging till häst!



Måste säga att min ponny är världens finaste! Fast det säger väl alla om sina hästar ;) Men jag är den som har rätt i alla fall... 

Gick på en promenad/barbackatur med ponnyn och mamma idag. Har ju snöat... igen... SUCK, så han fick snöstyltor direkt när han gick på snön så jag hoppade upp på de delarna det inte fanns snö och skrittade och sen hoppade jag ner igen när det kom snö :) Travade lite också, han börjar faktiskt ömma mindre så det är ju bra! :D Han var ganska trött och seg idag men fin ändå! Böjde igenom honom lite på hemvägen också ;)

Ska försöka lägga upp nått inlägg senare ikväll så om det är något speciellt ni vill läsa om så är det bara att kommentera!


Moment of Magic

Det är ganska lätt att göra en liten släktforskning på Cheeky just eftersom hon är travare. Det står om henne på flera sidor och sen är också alla hennes släktingar väl dokumenterade!

Här kommer i alla fall två bilder på Cheekys farfar Moment of Magic. Visst är han söt? :D

 



Första Uteritten

Ska väl vara snäll och försöka blogga, men försäkrar inte hur uppdateringen ser ut från min sida. Men ska försöka!

Igår red jag ut med Janina och Loke, han och Jim har blivit vänner så det funkar jätte bra mellan dem. Vi red längs en av grusvägarna, eftersom det var snö på vissa andra ställen. Vi skrittade bara, men han skötte sig utmärkt. Hoppade bara till några gånger och det var inte alls något farligt. Så är riktigt stolt över honom. Han började även på en munkpeppar kur igår kväll, så håll tummarna att Ida och jag får våra valacker tillbaka.

Ni får en bild på Loke. Vill ni se bilder från olika tillfällen när jag fotat de andra när de red? Har en hel del eftersom jag inte hade en egen häst då, så blev det ju att jag fotade istället. :)


Dagens tanke

En hage är aldrig så stor som när man letar tappsko...


Cheeky har tappat en sko nu, så inte nog med att hon har ont i ryggen så ska hon få det också. Aja, Malins kompis skulle kunna slå på tappskon sålänge vi hittar skon (eller hittar nån av Cheekys gamla), så det ordnar sig nog :)


Latest news!

Har lite uppdatering för er här! Jag var sjuk igår men de andra släppte ihop Loke och Jim tillsammans, dock funkade det inte så bra för Jim och Zack "attackerade" genom staket så de bestämde sig för att släppa ihop alla pojkarna men det gick inte heller så bra för Zack och Jim rök ihop men det slutade så att Zack hoppade 2 meter upp i luften och över staketet! Så vi får se lite hur det blir nu.. (Zack och jag ska nog satsa på OS iaf!!) Emii tar bloggpaus vilket är förståeligt!


Gamla tider...

Sommaren 2009 for jag själv till Sverige på ridläger, närmare bestämt till Åby! Min lägerhäst hette Lucinda och var hur mysig som helst! Det var bara 3 år sedan, men det är knappt ens så att jag kommer ihåg någonting av det. Här är iallafall två supergulliga bilder på mig och Lucinda från tävlingen vi hade sista dagen :)


 

 


Idétorka

Har ingen aning om vad jag ska skriva och blogga om. Vad vill ni se och läsa?
Kanske när jag provred Jim, hur besiktningen gick osv?
Släng in en kommentar om vad du vill se för bilder och läsa om! För jag är säker på att ni hellre läser intressanta inlägg än en massa som inte intresserar er. Helt enkelt, hjälp oss att förbättra bloggen. :)


Favoritbutik på nätet


Hoppsugen!



Man blir nog allt lite hoppsugen när man ser på de här bilderna! Minns inte när jag hoppade bana sist ;) 

Shoppingen del 2

Här kommer äntligen inlägget med sakerna jag köpt. Tacka Lydia, Jonna och Tilde som kommenterat. Alla bilder kanske inte visar den exakta färgen eller utseendet men ni ser vad det är, tack till Ida som fotat några av bilderna.

Schabrak Savannah från Horze (Svart)

Schabrak Schöckmöhle från Stockholms Ridsport (Marin)

Schabrak Protector - Källqvist från Stockholms Ridsport (marin)

Träns Capriole - Källqvist från MyOne (svart)

T- shirt Catago från MyOne (baksidan, brun)
Långärmad Alton CRW från Hööks (Marin)
Ridbyxor Aequues från MyOne ( Marin )
Ridbyxor Aequus från MyOne (Bruna)
Ridbyxor Horze från Horze (Svarta)
Ridstrumpor från Horze (Svarta)
Ridstövlar Victoria High Rider - Mountain Horse från Hööks
Lindor Showmaster från Hööks (Bruna)
Ridspö från MyOne

Täcke Amigo från Stockholms Ridsport (Blått)




Snabbis


Var ner en snabbis till stallet med mamma nu ikväll. Hästarna sprang runt ett bra tag och bockade och höll på ;) Mamma mockade och så hjälpte vi Ninni ta in hästarna!
Har haft ont i magen (och typ på hundra andra ställen) i princip hela dagen så har inte orkat göra så mycket. Hoppas att det går över bara för imorgon ska Jim och Loke släppas ihop och så får Zack och Cheeky gå tillsammans. Då ska jag passa på och ta in Zack på banan en stund, då får vi se lite bättre om han ömmar eller inte! Ömmar han mycket blir det nog att slå på skor igen så snart som möjligt!




Vi är med och tävlar om ett pannband!

http://ponnysmurfarnas.blogg.se/2012/april/vinn-ett-exlusivt-pannband.html#comment


Lektion Sleipner 2.4 -12

Skulle egentligen ha haft programridning, men eftersom det hade varit värsta snöstormen så sköt vi upp det tills nästa gång och gjorde lite lösgörande arbete istället. Alla hästarna i gruppen var hur fina som helst efter det, alla bara gick runt och log och sa att vi borde göra detta oftare! ;)

Med Ramia fick jag tipset att först gå på en stor volt och där galoppera i mellangalopp. När jag fått en bra mellangalopp skulle jag minska volten men fortfarande bibehålla samma takt. Oj vad fin hon blev! Den övningen  passade jättebra för Mia. Eftersom alla ju är olika, passar vissa lösgörande arbeten vissa hästar bättre än andra. Medan några skulle gå i långsam takt och göra skänkelvikningar i skritt, skulle andra galoppera i ett friskt tempo och gå på stora volter. Alla i gruppen verkade tillslut hitta sitt sätt och blev nöjda.


Snö & Sol

Vilket väder det har varit idag, ibland snö och nu är det sol. Det är underbart, snön kommer smälta bort snabbt. Det gillar vi. Var redan på eftermiddagen till stallet, ensam så har tyvärr inte några nya bilder. Men har fotat klart allt jag handlat så ska försöka sammanställa det i ett inlägg ikväll.

Det var mycket lättare att mocka åt Jim idag, så framtiden med lätt mockad box ser ljus ut. Gjorde så att jag tog in han och fixade honom lite medan han stod i boxen och åt på lite hö. Sen gick vi ut till ridbanan, gick mest runt där lite för att han skulle få titta sig omkring lite.

Sen tränade vi lite på att stanna, backa och longerade honom något varv. Man ser att han är pigg just nu. Vi tränade även lite på att han skulle börja trava när jag börjar springa och stanna när jag stannar. Det gjorde vi en kort stund. Det är så kul att hålla på med honom, eftersom han är så glad och positiv. Ska bli otroligt kul att få vara med honom och lära sig mer.

Efter det gjorde jag i ordning honom och han fick komma ut i hagen igen. Imorgon släpps han och Loke ihop, uppdaterar er senare hur det går för dem.


BLÅ OUTFIT


Hästar jag provridit del 1

Före det var bestämt att jag skulle få en egen häst så åkte vi och kollade på två andra möjliga foderhästar. Tyvärr har jag inte bilder när jag provred dessa två.

Elmir
Jag var som sagt och provred Elmir. En tolvårig arab kille. Han var mysig och trevlig att rida. Jag provred honom en gång. Då vi red ut, tyckte han skötte sig duktigt, även fast det fanns lite läskiga saker ibland. Tyvärr kunde jag inte ta Elmir senare då han inte funkade med valacker. Sen fick jag höra senare av Amanda att de varit tvugna att ta bort honom pga tarmvred(?). Men han var en otroligt fin häst. Han får galoppera på de gröna ängarna han också.

Tandri
Jag var även och provred Tandri, en sexårig islandsvalack. Han var duktig och pigg.  Jag provred Tandri i ridhus, vilket kändes lyxigt. Jag lyckades med en avfallning då också, men tar den på mig själv. Såg även där att islandshästvanan ligger på noll, helt ridmässigt. Då kände man sig som en nybörjare ibland. Men en jätte trevlig och söt häst. Tyvärr funkade vi inte riktigt ihop ridmässigt.
Sen när det var bestämt att jag skulle få en egen häst var det bara att fara ut och titta, leta , prova.

Shakur
Jag valde att stoppa in honom här eftersom jag bara red honom en kort, kort stund. Han var alldeles för liten för mig och jag var alldeles för stor. Jag hoppas dom hittar ett bra hem till honom där han får vara det han är. Han skulle vara D-ponny men kändes som en C-ponny. Pigg var han.

@turkiet

Tjenare! Sitter vid poolen och steeeker! Det där med att bli brun går inte precis så jättebra, men jaa... Hehe ;) tänkte bara skriva ett kort inlägg så ni vet att jag lever :) 

"På fem sekunder kan allt förändras"

http://www.ung.ax/component/content/article/150
Måste bara tipsa om en artikel som en av mina bästa vänner Hanna har skrivit. Jag var med då olyckan hände och det var utan tvekan det värsta jag har sett i hela mitt liv. Jag stod precis utanför dörren in till ridhuset då det hände, och såg allt i dörrhålet. Pola stegrade och föll över, på Hanna.Jag rusade in och ställde mig bredvid Hanna. De där minuterna innan ambulansen kom så hade jag ingen aning om vad jag skulle göra, tur att Kiki var där och visste vad man skulle göra. Jag var nog i chock, och bara stod där. Då ambulansen kom och körde iväg henne så grät jag så jag just och just kunde andas. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen, tårarna bara rann. Fy fan alltså, jag minns det som igår.
I veckor och månader efteråt så mådde jag riktigt dåligt, och olyckan flimmrade framför mina ögon var och varannan sekund. Jag borde ha gjort något. Varför gjorde jag inget. Allt är ditt fel Jossan. Hade ångest, och grät mig igenom ett föräldrarsamtal då min lärare tog upp ämnet.
Det mesta lättade dock då jag fick träffa och prata med Hanna igen, men det händer fortfarande, oftast då jag just försöker somna, att olyckan flimrar förbi, igen och igen.

Shoppingen

Vad duktiga ni har varit på att kommentera! :D Ska försöka få allt fotat och fixat så ni får se. Kan senare göra utvärderingar, av några av sakerna när jag använt dem. Men ni får iallafall bild på småsakerna jag köpte. Ida har varit duktig och fotat endel vad jag köpte till Jim, men vi har lite kvar. Så håll ut! Det är på gång.

AVS 14 -  Från Horze ( Gudomligt på sommaren om man vill att hästen ska ha svansen kvar.)
Lädertvål - Från Hööks
Läderbalsam - Från Hööks
Gentiana - Från Hööks
Skimmelshampoo - Från Hööks
Ultra Shield - Från Hööks
Foxfire - Från Hööks
Var kanske inte de roligaste sakerna nu, men det blir bättre!

Diss



Dagens diss går till dessa pannband från Catago. Inget jag skulle vilja ha, men det kanske är nån av er som tycker de är snygga? :D


Failbilder

Eftersom jag lyckades placera de tidsinställda inläggen fel så får ni en av dem nu istället
Är snäll och bjuder på mindre vackra bilder hahaha! ;)

Hiss!



Nånting jag absolut skulle vilja ha är ett Otto Schumacher pannband! Så otroligt snygga! Har tittat lite på dem på Stockholms Ridsport. Synd bara att man måste betala åtminstone 100 euro för ett pannband...

Nya boots!


Emii köpte nya boots åt mig när hon var till Sverige igår :D Zack kommer bli så snygg! Nu ska jag bara köpa ett par röda benskydd så har jag outfiten fixad. 


Stalldag

Mycket praktiskt att vara två på en häst! :D Medan Malin (ägaren) fixade Cheekys box så tvättade jag vattenkopp och krubba. Och sen gick jag lös med damvippan... Fint blev det iallafall! Man måste ju ha det fint när Cheeky ska få ny pojkvän ;)

Hon är definitivt i den värsta hårfällnings-perioden nu. Tog med ryktstenen och gjorde en genomkörare, men det var knappt så att man märkte skillnad ens efter det. Men säkert skönt för henne att bli av med lite päls :) Hon fick av broddarna på bakhovarna också ifall hon sku sparka, men det behövdes äkta manskraft och rejäla verktyg för det, haha!

(vaddå döda kvalité, blogg.se?)


Ankomsten & Ihopsläppet

Efter en del städande, mockande, fixande, väntande så hör vi hör transporten kör upp och Jim är i Karrböle. Vi tog först in honom och satt på bakskydd och tog av täcket för att släppa ut dem nakna först. Senare fick han på täcket igen. Vi gjorde så att vi släppte ihop Zack först med Jim eftersom det är han som har hållit ställningarna i Karrböle.

Som det har sett ut hitils ser det okej ut, de var ju först lite springande och skuttande. När jag senare gick och tittade så var de oftast lugna, men nu handlar de mera om att de kollar var de har varandra. Lite sparkande och hoppande är det, men tror inte någon blivit särskilt träffad(?). Då de alltid varnar den andre före så båda hann parera.

Håller tummarna att allt ska funka och att Zack låter de andra hälsa på Jim sen så att de senare alla kan funka ihop. För nu står de uppdelade, Zack och Jim ihop och Loke och Cheeky ihop. Vi ska senare i veckan släppa ihop alla om det ser bra ut och Zack kan delade med sig av nykomligen.

Slänger in bilder från när de först släpptes ihop och när han kommer. Bilderna som jag fotade lite senare när jag är själv får ni se senare. Ska senare ikväll åka med Ida och ta in Jim. Då ska han få några morötter i krubban.  Han är så fin och söt och har ett riktigt fint steg! :)



Bilder från ihopsläppet!





Förra Året - April

Tänkte att jag kan hänga på trenden att lägga upp bilder från vad man gjorde förra året. Har tyvärr inte många bilder från April men här kommer det som finns. Låter det tala i bilder.



Loke 20!

Idag fyller Loke 20!
Jag hinner tyvärr inte fara dit idag eftersom båten går snart, men stort grattis till finaste i alla fall! <3

Brushes

Är det bara jag som älskar naturborstar? De är verkligen det bästa som hänt mig! Mitt senaste köp är just det - en ny ryktborste till Cheeky i svinhår. Var inne och gluttade på Mickis häst&fritid och så låg den där i en korg. Kunder inte låta bli att ta med mig den hem! Den är lagom mjuk, sådär att den tar bort smuts men ändå är skön - och så har den en jättefin lackad trärygg. Mums!

RSS 2.0